Jakamistalous on voimakkaassa kasvussa, erityisesti autokuljetusten saralla. Uberin ja Lyftin kaltaiset palvelut, joiden avulla voi tilata autokyydin pelkästään pari kertaa puhelimen näyttöä pyyhkäisemällä, tarjoavat kätevän tavan matkustaa ja kasvattavat yhä suosiotaan.

Uber ja muut alan toimijat eivät enää kuitenkaan ole kiinnostavia pelkästään siksi, että näiden käyttäjämäärät kasvavat. Ne ovat saaneet viime aikoina suurta mediahuomiota myös siksi, että ne alkavat yrityksinä olla megaluokassa.

Statistan Digital Market Outlookin mukaan uudet autoalan jakamistalouden yritykset ovat jo nyt todellinen kilpailija perinteisille auto- ja liikenneyrityksille. Yksi osoitus tästä on, että 62,5 miljardin dollarin arvoiseksi arvioitua Uberia pidetään jo arvokkaampana kuin General Motorsia, joka on toiminut autoalalla yli sata vuotta.

Alla muutamien tunnettujen auto- ja kuljetusalan yritysten markkina-arvo miljardeina dollareina.

Infographic: Uber Is Closing In On Volkswagen | Statista
You will find more statistics at Statista

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter