Äskettäisen Seattle Timesin artikkelin mukaan Amazonin toimintakeskuksessa työskentelee tällä hetkellä 45 000 robottia. Kolmen viime vuoden aikana tämä nettikaupan imperiumi on lisännyt työrobottiensa määrää viidellätoistatuhannella joka vuosi. Yksi esimerkki alan kehityksestä, on Amazon Roboticsin ikioma Kiva-robotti, joka pystyy etenemään 5,5 kilometrin tuntivauhtia ja nostamaan 340 kiloa.

Samanaikaisesti yrityksessä on myös ihmistyövoiman määrä kovassa kasvussa. Vuoden 2016 syyskuussa Amazonilla oli jo töissä yli 300 000 työntekijää. Kaksi vuotta aikaisemmin heitä oli vasta hieman yli 150 000 – eli Amazonin työntekijöiden määrä on kaksinkertaistunut viimeisen kahden vuoden aikana. Tuleeko voimistuva automatisaatio muuttamaan tämän trendin? Siltä ei ainakaan näytä tällä hetkellä.

Alla olevasta taulukosta näkyy kolmen viime vuoden aikana toteutunut Amazonin robottien määrän kasvu (sinisellä) ja henkilöstökehitys (vihreällä).

Infographic: 45,000 Robots Form Part Of Amazon Workforce | Statista
You will find more statistics at Statista

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter