Minimipalkan korottaminen 19:sta osavaltiossa vaikuttaa noin 4,3 miljoonan työntekijän elämään Yhdysvalloissa. Kaiken kaikkiaan 29:ssä osavaltiossa (Washington D.C. mukaan luettuna) on tällä hetkellä lakisääteinen minimipalkka, joka ylittää liittovaltion takaaman minimin 7,25 dollaria tunnilta.

Suurin minimipalkka on Washington D.C.:n 11,50 dollaria, sitä seuraavat Massachusettsissa ja Washingtonissa käytössä olevat 11 dollarin minimipalkat. Arizonan pienipalkkaiset kokivat kaikista suurimman muutoksen minimipalkan noustessa 1,95 dollarilla 10 dollariin.

Monien kaupunkien paikalliset minimipalkat ovat nekin selvässä nousussa. Esimerkiksi San Franciscon ja Seattlen minimipalkat tulevat nousemaan 15 dollariin vuosiin 2018 ja 2021 mennessä.

Alla yhteenveto niistä osavaltioista, joissa minimipalkka on yli liittovaltion määrittämän minimipalkan.

Infographic: 19 U.S. States Raised The Minimum Wage This Week | Statista
You will find more statistics at Statista

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter