Tein kuluneen vajaan kolmen viikon aikana aika intensiivisen myyntimatkan yhden itä-suomalaisen laitevalmistajan kanssa. Olimme etukäteen järjestäneet yritykselle 22 tapaamista ja valmistelleet myyntimatkan siten, että tiedossamme oli matkan varrella lisää valmiiksi pohjustettuja potentiaalisia isoja asiakkaita sekä diileri-ehdokkaita.

Teimme pitkää päivää ja ajoimme kahden osavaltion sisällä Keski-Lännessä reilut 5 500 kilometriä. Lopulta myyntitapaamisia oli yli 50. Iso tapaamismäärä ei heikentänyt niiden laatua, vaan tapaamisista kolmasosa johtaa jatkoon ja vaikuttaa siltä, että saamme niiden seurauksena paitsi hyvän määrän laitekauppaa myös viisi hyvää jälleenmyyjää. Ei huono tulos, kun ajatellaan, että kyseessä on oikeastaan tämän suomalaisyrityksen ensivierailu USA:n markkinoilla.

Kuten otsikossa totean, museoihin meillä ei paljoa aikaa jäänyt. Käytimme nimittäin viikonloputkin täysillä myynnin edistämiseen. Vierailimme kaksilla alan messuilla ja lisäksi kävimme läpi Capteenin toimistotiimin matkan aikana asiakkaalle tekemän teollisuudenalan markkinakatsauksen sekä kilpailija-analyysin.

Oli taas mahtava nähdä, miten suomalainen laatu kiinnostaa amerikkalaisia, kun se vain tullaan esittelemään heille. Useammastakin etukäteen varsin koleasta asiakkaasta tuli tapaamisessa lämmin potentiaalinen ostaja jo ensimmäisen vartin aikana.

Tiedän, että Suomessa on satoja yrityksiä, joiden osalta tilanne on täysin sama. Kun vain tulette tänne USA:aan esittäytymään, kauppa lähtee liikkeelle ja hyvin. Erityisesti nyt, kun eurokin on jo devalvoitunut suhteessa dollariin.

Jos kiinnostaa, ota meihin yhteyttä ensi tilassa!

Simo.lahtinen@capteeni.com  tai
puh. +1 641.451.1906
Suomen toimisto puh. 0400 400 200.

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter