James Truslow Adamsin kirja “Epic of America” teki amerikkalaisesta unelmasta käsitteen. Adams kirjoitti, että elämän on oltava jokaisen osalta parempaa, rikkaampaa ja täydellisempää, ja jokaisella täytyy olla näiden saavuttamiseksi kykyjensä ja saavutustensa mukainen mahdollisuus. Hän sanoi myös, että jokaisen miehen ja naisen pitäisi saavuttaa oma parhaansa – ja tultava arvostetuksi sen perusteella mitä on, riippumatta syntyperästä tai asemasta.

Statista kysyi nykyisiltä amerikkalaisilta, mitä heidän mielestään olennaisesti kuuluu amerikkalaiseen unelmaan vuonna 2017. Tämän hetken poliittinen tilanne tekee näkökulmista varsin kiinnostavia.

Ensimmäisenä nykyamerikkalaisten listalla tulee henkilökohtainen vapaus, mikä on 66 prosentille amerikkalaisista erityisen tärkeää. Yli puolelle amerikkalaisista on erityisen tärkeää myös uskonvapaus, kuten myös seuraavina tulevat tasa-arvo, turvallisuus, onnellisuuden tavoittelu ja taloudellinen vapaus.

Kuvasta näkyy, kuinka iso prosenttiosuus yhdysvaltalaisista ajattelee tiettyjen ominaispiirteiden kuuluvan olennaisesti amerikkalaiseen unelmaan.Infographic: What Does The American Dream Mean To You? | Statista

You will find more statistics at Statista

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter