Digiurheilusta eli “eSportsista” on tulossa iso bisnes. Perinteisten urheilujoukkueiden, kuten Manchester Cityn ja Paris Saint-Germainin jo rehennellessä omilla eSports-joukkueillaan FIFA:ssa ja League of Legendsissa on urheilualan laajeneminen digimaailmaan todella kovassa nousussa. Vaikuttaa siltä, että kaikki tämä on kuitenkin todennäköisesti vasta alkua.

Paikoillanne, Pelikuulokkeet, Hep! League of Legends (LoL) on planeettamme pelatuin tietokonepeli. Pelin kehittäneen Riot Gamesin mukaan vuonna 2016 pelaajia oli kuukausittain sata miljoonaa. LoLia ei ainoastaan pelata paljon, vaan sitä myös katsotaan paljon. Helmikuussa se oli suoratoistopalvelu Twitchin suosituin peli lähes sadalla miljoonalla katselutunnilla. Tämä kasvava halu katsoa eikä vain pelata pelejä on eSportsin suosiolle kuin bensaa liekkeihin.

Markkinatutkimusfirma Newzoo odottaa eSportsin liikevaihdon kohoavan 1,5 miljardiin dollariin ja katsojien määrän nousevan 589 miljoonaan jo vuoteen 2020 mennessä. Alla oleva kaavio havainnollistaa hurjia odotuksia pelaaja- ja katsojamäärien kehityksessä.

Infographic: eSports Is Ready to Explode | Statista You will find more statistics at Statista

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter