Lohjalainen Mamec on tehnyt erilaisia pumppuja ja sekoittimia teollisuuteen ja mm. isoille risteilijöille jo vuosikymmeniä. Lisäksi Mamec valmistaa kevytruopparia, johon on ollut kiinnostusta myös Amerikasta. Mamec halusi selvittää tämän erikoistuotteen osalta USA:n mahdollisuuksiaan tarkemmin Capteenin kanssa.

Yrityksen toimitusjohtaja Tomi Taipale lähti tutustumaan Yhdysvaltain markkinoihin tiimimme avustamana tämän vuoden maaliskuussa. Markkinakatsaus antoi selviä viitteitä, että suurin kiinnostus laitetta kohtaan voisi löytyä tuhansien lampien Floridasta. Sinne tehtiinkin viikon kestänyt myyntimatka.

”Capteenin USA:n tiimi oli tehnyt kotiläksynsä ja löytänyt meille yllättävän mielenkiintoisia ja potentiaalisia kohteita. Monet olivat aidosti kiinnostuneita melko erikoisesta tuotteestamme”, sanoo Taipale ja jatkaa, että matkan jälkeen on jo sovittu ensimmäisestä tilauksesta uuden maahantuojan kanssa. Lisäksi jo maassa toimiva Mamecin jälleenmyyjä hyötyi herätetystä kiinnostuksesta.

Mamecin uutena omistajana Taipaleella on tarkoitus vahvistaa perinteikkään yrityksen vientitoimintaa lähivuosina monella tavoin. Yhdysvalloissakin mennään eteenpäin myös muiden tuotteiden kanssa, nyt kun markkina on avattu sopivalla kärkituotteella.

“Kulttuuri Amerikassa tuntuu olevan, että myyntitapaamisissa ei paljon turhia jaaritella, vaan asiaan mennään heti. Myyjällä pitää olla pihvi tarjottavana aika nopeasti. Suoraviivaista toimintaa.”

“Jos joku tulee minulta kysymään, miten Amerikkaan kannattaa mennä, voin kyllä rehellisesti sanoa, että ainakin sikäläinen kumppani kannattaa ensineuvotteluihin ottaa. Meidänkin matkallamme sanoisin, että Capteeni hoiti neuvottelut noin 80 prosenttisesti, itselleni jäi sitten se 20 prosenttia.”

“Kun neuvottelut etenivät sujuvasti, kävi hyvin selväksi, että Suomessa jo vuosia markkinoilla ollut kevytruopparimme on Yhdysvalloissa varsin ainutlaatuinen ja sille löytyy ostajia niin Floridasta kuin muualtakin.”

Kiinnostaako sinuakin USA:n markkinoille meno? Autamme sinut alkuun vielä tämän kevään aikana.
Soita +1 641.451.1906
tai Suomen toimisto p. 0400 400 200.

Lisätietoja Mamecin kevytruoppaajasta

Mamecin kevytruopparia myydään Yhdysvalloissa pienkäyttöön DIY –teeman alla. DIY eli do it yourself -ilmiö on sukua kovassa kurssissa oleville hyvinvointitrendeille, jotka korostavat terveellisyyttä, liikunnallisuutta, luonnonmukaisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Nyt tietotyötä tekevät kaupunkilaiset haluavat oppia myös kädentaitoja ja tehdä itse sen sijaan, että ostaisivat valmista massatuotantotavaraa tai teettäisivät muilla.

Yhteisöllinen tee se itse -buumi lähti liikkeelle alun perin kokkaamisesta ja parhaillaan se on leviämässä muille aloille, mm. kodinrakentamiseen, puutarhaan monenlaiseen tavarantuotantoon. Vuonna 2015 markkinan koko arvioitiin pelkästään kodinrakennuksessa yli 530 miljardin kokoiseksi. Tästä USA:n ja Euroopan osuus oli 86%.

Suomalaisyrityksiltä – niin rakennussektorilla kuin muillakin aloilla – löytyy lukematon määrä DIY-tuotteita, joille löytyy Yhdysvalloista noin satakertaiset markkinat Suomen markkinoihin verrattuna.

(Lähteet: Kauppalehti 5.7.2016 ja Global DIY Summit)

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter