Mitkä yritykset ja työnantajat Yhdysvalloissa ovat kaikista reiluimpia työntekijöitään kohtaan? Statista päätti ottaa Forbesin kanssa asiasta selvää. Yhteensä 30 000 työntekijää yhdysvaltalaisissa firmoissa, järjestöissä, valtion virastoissa ja monikansallisten yhtiöiden Yhdysvaltain osastoissa pyydettiin arvioimaan työpaikkaansa mm. työolosuhteiden, ilmapiirin ja palkkojen osalta. Tutkimuksessa kysyttiin vastaajilta myös, kuinka valmiita he olisivat suosittelemaan työpaikkaansa ystävilleen ja perheenjäsenilleen. Listalla ei tule vastaan suuria yllätyksiä.

Costco oli jo kaksi viime vuotta suosituimpien työnantajien listalla viiden parhaan joukossa. Tänä vuonna yhtiö saavutti ensimmäisen sijan saaden 9,58 pistettä kymmenestä. Costco on heti Walmartin jälkeen maailman toiseksi suurin vähittäiskauppa työllistäen 143 000 ihmistä Yhdysvalloissa. Costcon suosiota selittää se, että sen tarjoama vakuutus kattaa myös osa-aikaiset työntekijät. Google on niin ikään tunnettu tarjoamistaan etuuksista ja hakukonejätti tuleekin listalla hyvänä kakkosena. Kolmantena tulee retkeilyvarusteketju REI, joka pääsi 9,53 pisteellään listalle nyt ensimmäistä kertaa.

Alla olevassa taulukossa näkyy Yhdysvaltain 10 suosituinta isoa työnantajaa arvosteltuna asteikolla 0-10

Infographic: America's Best Large Employers | Statista
You will find more statistics at Statista

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter