Amerikassa hienosti menestyneen Reaktorin New Yorkin toimiston vetäjä Joonas Makkonen päivitteli viikko sitten Iltalehdessä suomalaisten vaatimattomuutta. Hänen mukaansa suomalaisten suurin ongelma on se, että he eivät tajua, miten hyviä he ovat.

– Meillä on helvetin kova osaaminen, josta voi pyytää täällä tupla- tai triplahinnan Suomeen verrattuna, toteaa Makkonen.

Useita suomalaisyrityksiä Yhdysvaltojen markkinoille auttaneena voin allekirjoittaa Makkosen näkemyksen hyvin pitkälle. Salon Seudun Sanomissa haastateltiin tiistaina yhtä asiakastamme, joka huomasi heti amerikkalaisten kanssa tekemisiin päästyään, että kun on hyvä tuote, sen arvo kyllä oivalletaan isoilla markkinoilla, jos asian aktiivisesti esittää.

Suomalaisen Elixi Oy:n myymä ravintolisä sisältää ominaisuuksia, jotka ovat tällä hetkellä ainutlaatuisia koko maailmassa. Amerikkalaiset tukkurit oivalsivat heti, että kyseessä tuote on, jolla voidaan tehdä oikeasti bisnestä.
Salon Seudun Sanomat 30.5.2017 (pdf)

Pari viikkoa sitten kerroimme suomalaisesta pumppualan toimijasta, jonka pienruopparille löytyi kysyntää heti, kun päästiin heidän potentiaalisten asiakkaidensa kanssa samaan pöytään. Vastaavia tarinoita on paljon. Suomalaiset puu-, metalli, muovi-, digi-, cleantech-, terveysteknologia- ja muut tuotteet ovat yleensä kaikki hyviä tai erinomaisia…

Ei tuotteitanne silti teiltä nettisivujen perusteella Amerikasta asti kysellä. On mentävä asiakkaiden luo sekä potentiaalisia jälleenmyyjiä ja maahantuojia tapaamaan. Ja vaatimattomuus kannattaa jättää Suomeen. Autamme teitä market entryssänne enemmän kuin mielellämme – ja olemme siinä hyviä!

Ei muuta kuin soitto tai sähköposti meille ja homma lähtee rullaamaan.

Puhelinnumeroni USA:an on +1 641.451.1906 ja
Suomen toimistoon 0400 400 200.
Sähköpostini on simo.lahtinen@capteeni.com

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter