Kauppalehti kertoi menneellä viikolla aukeaman verran siitä, miten Venäjän markkinat ovat taas kasvamassa. Ihan kiva – on sitä jo odotettukin. Haluan täältä lännestä kertoa, että myös Kalifornian markkinat ovat kasvussa – ja ne ovat muuten noin kaksi kertaa suuremmat kuin Venäjän! New Yorkin ja Texasin markkinat ovat nekin kasvusuunnassa – ja molemmat Venäjää isompia.

Yhdysvaltain markkinoille tulossa oleva rakennustarvikkeita valmistava suomalaisyrittäjä totesi minulle jokin aika sitten, että kaikille uusille markkinoille meno ”vaatii aina saman hääräämisen ja suurin piirtein samat panokset”. Hän on tehnyt Suomesta vientiä lähimarkkinoille niin itään, etelään kuin länteenkin.

”En ole suuruuden hullu, mutta Amerikkaan lähtiessä on oikeasti yhdellä onnistuneella markkinoille menolla mahdollista saavuttaa aika paljon enemmän. Ei siinä tänä päivänä muuta eroa ole kuin se, että istuu muutaman tunnin pidempään lentokoneessa. Amerikassa pärjää englannillakin paremmin kuin noissa lähimaissa.”

Tässähän se oli pähkinänkuoressa, mitä mekin olemme yrittäneet kertoa. Oletko miettinyt markkinoille menoa Balttiaan – Viron, Liettuan ja Latvian markkinoille? Missisippin tai Nebraskan osavaltiot, kumpikin erikseen tarjoavat sinulle suuremman mahdollisuuden kuin koko Balttia. Virginian tai Mischiganin osavaltiot, kumpikin erikseen, tarjoaa sinulle Ruotsin kokoisen markkinan. Mene yhteen ja onnistu – sen jälkeen askel seuraaviin viiteenkymmeneen on jo puoliksi otettu. (Lasken Kanadan yhdeksi Pohjois-Amerikan ”osavaltioista”.)

Yhdysvaltain bruttokansantuote on lähes 15 kertaa suurempi kuin esim. Venäjän. Jos sinulla on hetki aikaa hakea perspektiiviä, lue Amerikan mahdollisuuksiin liittyvä pitkälti tosiasioihin pohjaava Capteenin hallituksen puheenjohtajan kirjoittama USA-tarina tästä.

Nyt kun rakennuspuolella näkymät ovat sellaiset, että töitä riittää enemmän kuin tekijöitä ja tavaraa menee, olisi monella suomalaisella rakennusalan isolla ja pienellä yrityksellä tuhannen taalan (lue miljoonien taalojen) paikka!

Jos kiinnostut, ilmaise se meille ja selvitetään asioita eteenpäin.

Olen parhaillaan suomalaisasiakkaan kanssa intensiivisellä myyntimatkalla Kaliforniassa, mutta tavoitat kyllä sähköpostilla simo.lahtinen@capteeni.com. Voit myös soittaa Suomen toimistoon p. 0400 400 200 ja puhua asiasta market entry specialistimme kanssa.

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter