Yhdysvaltain uusi hallinto kaavailee lisää julkisia investointeja infrastruktuuriin. Tämä on musiikkia yhdysvaltalaisinsinööreille ja ASCE:n (American Society of Civil Engineering) korville. Järjestö on jo vuosia moittinut Yhdysvaltain infrastruktuurin kuntoa surkeaksi.

Järjestön tämän vuoden raportissa infrastruktuurille on annettu A:n ja F:n väliltä jälleen arvosana D. Arvosana on ollut sama siitä lähtien, kun raportteja alettiin tehdä vuonna 1998. Arvosana D+:n määritelmä on “huono, riskialtis”.

Kuten artikkelin lopussa olevasta kuvaajasta näkyy, maakuljetus, kuten tiet ja raitiotiet ovat suurin yksittäinen rahoitusta vaativa kohdealue. Tarvittavasta päälle kahden biljoonan dollarin rahoituksesta on tähän mennessä varmistunut 941 miljardia dollaria, eli vähän alle puolet.

Infrastruktuurissa toiseksi eniten rahoitusta tarvitsee sähkön saatavuus, kuten sähköverkot. ASCE:n mukaan tällä alalla lähes 81% tarvittavasta rahoituksesta vuosien 2016 ja 2025 välillä on turvattu.

“Jotta Yhdysvaltain talous olisi maailman kilpailukykyisin, tarvitsemme parhaan mahdollisen infrastruktuurin”, insinöörit perustelevat. Nyt Trumpin täytyy vain täyttää suuret lupauksensa tekemällä suunnitellut investoinnit. Myöskin aika merkitsee: “Mitä kauemmin odotamme, sitä kalliimmaksi se tulee”.

Alla olevasta kuvaajasta selviää ASCE:n määrittelemä rahoituksen tarve suurimmilla infrastruktuurin osa-alueilla Yhdysvalloissa 2016 ja 2025 välillä

140617-1-2

Lähde: statista.com

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter