Useat kaupungit ympäri Yhdysvaltoja ovat viime vuosina lisänneet poliisilaitostensa rahoitusta. Koko maassa käytetään kaiken kaikkiaan arviolta sata miljardia dollaria poliisivoimiin ja lisäksi 80 miljardia dollaria vankiloihin. Poliisin budjetin kasvaessa rikollisuus onkin laskenut huomattavasti kolmena viime vuotena. Viime vuonna julkaistu raportti kuitenkin esittää, ettei rikollisuuden vähentyminen sittenkään suoranaisesti johdu poliisin suuremmista budjeteista.

Kolmen eri järjestön* yhteistyönä tekemä raportti esittää, että panostukset mielenterveyteen, asumiseen, nuorten kehitykseen ja palkkoihin ovat vaikuttaneet enemmän kuin taloudelliset panostukset poliisiin toimintaan.

Raportista saa hyvän yleiskuvan poliisibudjeteista Yhdysvaltain suurimmissa kaupungeissa. Oakland on kaupunki, joka käyttää vuositasolla poliisivoimiin kaikkein suurimman osuuden General Fund -rahoituksestaan, yli 41 prosenttia, mikä tarkoittaa rahassa 242,5 miljoonaa dollaria. Chicagolla prosenttiosuus on 39,6% (1,46 miljardia dollaria),  Minneapoliksen käyttäessä poliisiin 35,8% (163,2 miljoonaa dollaria). Ylivoimaisesti suurin poliisibudjetti on New Yorkin 4,89 miljardia dollaria, mutta se on kuitenkin vain 8,2% kaupungin kokonaisrahoituksesta. Asukasta kohden mitattuna poliisia rahoitetaan Baltimoressa 772 dollarilla, New Yorkissa 581 dollarilla ja Los Angelesissa 381 dollarilla.

* Järjestöt: TheCenter for Popular Democracy:n, Law for Black Lives:n ja The Black Youth Project 100:n

Alla olevasta kuvasta näkyy eri kaupunkien poliisibudjetit ja niiden osuus kaupunkien kokonaisrahoituksesta.

Infographic: How Much Do U.S. Cities Spend On Policing? | Statista You will find more statistics at Statista

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter