Käsittelin viime uutiskirjeen blogeissa Yhdysvaltain pelastusalan mahdollisuuksia. Viime viikon ikävien tapahtumien johdosta aihe oli ajankohtaisempi kuin oletinkaan. Tylysti katsottuna Texasin alueen tulvaongelmat ovat kuitenkin vain osa odotettua megatrendiä. Esimerkiksi tornadojen määrä on useissa USA:n osavaltioissa kovassa kasvussa ja tulee vielä tuomaan lisää ikäviä yllätyksiä – ja myös liiketoimintamahdollisuuksia.

Tässä kirjeessä käymme läpi USA:n asuntorakentamisen markkinoita ja mahdollisuuksia. Myös niiden osalta bisnesnäkymät ovat jo nyt suuret, mutta todennäköisesti kasvu jatkuu vielä useita vuosia. Tämän blogin alalaidassa on kuvaaja, joka kertoo, että talonrakentaminen on lisääntynyt USA:ssa jo useana vuonna.Tänä vuonna rakennetaan hieman alle 900 000 taloa, ensi vuonna yli 980 000, mutta silti ollaan vielä kaukana talonrakentamisen huippuvuosista.

Vuosina 2004 – 2005 USA:ssa rakennettiin yli 1,5 miljoonaa taloa ja moni odottaa, että kehitys talonrakennusmarkkinoilla jatkuu näiden lukujen suuntaan vielä vuosia. Tämän pitäisi olla iso uutinen kaikille suomaisyrityksille, joilla on jotain tarjottavaa talonrakentajille. Eikä tarvitse valloittaa koko Amerikkaa, että pääsee bisneksen makuun. Kun esim. paneeleita myydään koko liittovaltiossa yhteensä noin 16 miljardin edestä, tarkoittaa se, että parissa osavaltiossakin voi jo tehdä miljoonakauppaa aika pienillä markkinaosuuksilla.

Kiinnostuitko?
Puhelinnumeroni USA:an on +1 641.451.1906
Suomen toimistoon 0400 400 200
Sähköpostini on simo.lahtinen@capteeni.com

Lähde statista.com

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter