Trulian uusi tutkimus kertoo, että Texas on tällä hetkellä johtava osavaltio talojen rakentamisessa. Austiniin, Dallasiin ja Houstoniin on suunniteltu rakennettavan ainakin 130 000 uutta taloa tänä vuonna. Määrä vastaa lähes 50 suurinta metropolialuetta yhteensä ja on jopa 10% kaikista Yhdysvalloissa myönnetyistä rakennusluvista. Asuntorakentamisen kasvaessa etelässä, ei monille alueille Yhdysvaltain koillisosissa olla rakentamassa lähellekään yhtä suuria määriä. Joillain alueilla uusien talojen määrä jää jopa 500 asunnon tasolle.

Alla olevasta kuvaajasta voi nähdä, että asuntorakentaminen on tämän vuoden kuumin bisnes Texasissa. Dallasissa ja Houstonissa on myönnetty kaiken kaikkiaan 48 772 ja 47 992 rakennuslupaa New Yorkin ollessa kolmantena 40 006 tuhannella rakennusluvalla. Neljäntenä tulee niinikään Texasilainen metropolialue, Austin 29 872 rakennusluvalla. Pääsyyt alueellisiin eroihin asuntorakentamisessa ovat työpaikkojen määrän vahva kasvu, asuntojen arvonnousu sekä alueellinen palkkakehitys.

Tämä tilasto ei vielä huomioi tulvatuhoista seurannutta jälleenrakentamisen tarvetta.

Infographic: Texas Is Winning America's Homebuilding Race | Statista
Lähde statista.com

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter