Vanha sanonta, että ”suomalainen osaa kyllä tehdä ja suunnitella, mutta ei myydä” ei mielestäni pidä enää aina paikkaansa. Mutta usein se pitää ja erityisesti se pitää paikkansa, mitä tulee suomalaisiin luonnon antimiin, kuten veteen. Hesari uutisoi heinäkuussa, että Suomeen tuodaan pullovettä 12,5 kertaa enemmän kuin mitä täältä viedään sitä!

Suomessa on Unesconkin mukaan maailman puhtain vesi, mutta missä se näkyy, kun suomalaiset tekevät juoma- tai elintarvikekauppaa ulkomailla?

USA:ssa on jo useita vuosia ollut megatrendinä puhtauden ja luonnonmukaisuuden arvon kasvu ruoka- ja juomamarkkinoilla. Maaliskuussa Fortune uutisoi, että Yhdysvalloissa juodaan nyt ensi kertaa historiassa pullotettua vettä enemmän kuin virvoitusjuomia. Asiaa tutkineen Beverage Marketing Corp –konsulttitoimiston mukaan yhdysvaltalaiset joivat viime vuonna virvoitusjuomia 146 litraa per henkilö ja pullotettua vettä 148 litraa.

Parikymmentä vuotta sitten amerikkalaiset joivat virvoitusjuomia jopa 190 litraa henkeä kohden, mutta sittemmin trendi on kääntynyt. Pullotetun veden suosio sen sijaan on kasvanut jo pitkään. Viime vuonna se kasvoi huimat yhdeksän prosenttia.

Veden juonnin lisääntyminen suhteessa makeisiin virvoitusjuomiin johtuu pitkälti nimenomaan terveyssyistä. Useissa osavaltioissa on otettu kansanterveysperustein käyttöön myös virvoitusjuomiin kohdistuvia veroja.

Suomalaiset juomia, elintarvikkeita ja lisäravinteita ynnä muuta suuhun pantavaa tekevät ja tuottavat yritykset ovat USA:ssa nyt kaikkien aikojen mahdollisuuksien äärellä. Mikään muu maa ei ole Suomea uskottavampi puhtaan veden, juoman ja ruoan tuottaja. Meillä on nyt sitä, mitä Amerikassa kaivataan.

Jos olet valmis myymäänkin sitä, ota meihin yhteyttä ja me otamme puolestasi yhteyttä tuotteestasi kiinnostuneisiin amerikkalaisiin toimijoihin. Tiedämme, miten toivomiltasi hyllyiltä saadaan tilaa!

Soita minulle +1 641.451.1906 tai Suomen toimistoon 0400 400 200.
Sähköpostini on simo.lahtinen@capteeni.com

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter