Me Capteenilla kuulemme usein suomalaisyrittäjiltä huolen siitä, että mahdammeko voida auttaa heitä Yhdysvaltain markkinoille koska heidän tuotteensa on niin erikoinen, spesiaali. He toteavat, että eihän Capteeni ole heidän alansa asiantuntija – ja niitähän heidän Amerikasta pitäisi löytää.

Olen usein yhtä mieltä noista jälkimmäisistä asioista – emme ole läheskään kaikkien alojen asiantuntijoita. Eikä meistä sellaisia tule. Mutta voimmeko auttaa erityissektoreilla toimivia, uniikkeja yrityksiä Amerikan markkinoille, onkin sitten aivan toinen kysymys.

Olen huomannut, että oikeastaan kaikki tähän asti USA:n markkinoille auttamamme yritykset ovat olleet varsin pienessä markkinassa toimivia yrityksiä ja siten hyvinkin spesiaaleja.

Kaikille on kuitenkin ollut yhteistä se, että he ovat halunneet Amerikasta asiakkaita ja monille on ollut yhteistä se, että asiakkaiden ja itsensä väliin he ovat halunneet Amerikasta jälleenmyyjiä tai maahantuojia. Näiden prosessien rakentamisessa ME olemme asiantuntijoita.

Meillä on Yhdysvalloissa käytössämme laaja kirjo maksuttomia ja maksullisia tietokantoja, oma analyytikko ja monta kokenutta neuvonantajaa. Nämä luovat pohjan sille, että löydämme asiakkailtamme saamamme pohjatiedon avulla heille USA:sta nopeasti oman toimintasektorin ja potentiaaliset yhteistyötahot sekä ne osavaltiot, joissa kyseinen liiketoiminta on nyt sopivassa kehitysvaiheessa.

Tämän jälkeen kysymykseen tuleekin sitten se, keitä ovat todelliset asiakkaat ja millä hinnalla he suomalaisyrityksen tuotteita voisivat ostaa. Erilaisilla markkinatutkimuksilla ja muilla selvityksillä asiaa voidaan jonkin verran avata, mutta suorempi lähestymistapa asiaan on se, että mennään asiakkaiden kanssa neuvottelupöytään ja kysytään asiaa siellä. Kun puhutaan suoraan toimitusehdoista ja hinnoista, ei jää kenellekään epäselvää, onko kaupanteko mahdollista vaiko ei – ja millä hinnalla, jos.

Olemme viime aikoina useammankin asiakkaan kanssa huomanneet, että laajoihin markkinatutkimuksiin uhraaminen olisi ollut heille ajan ja rahan hukkaa. Kun on ensin selvitetty pohjatiedot ja sen päälle tehty heti dynaaminen, riittävän monia myyntitapaamisia sisältävä myyntimatka, Amerikan potentiaali on selvinnyt nopeasti ja kattavasti. Lisäksi on yleensä päästy myös sopimusten ja kaupan makuun, usein jopa ensireissulla.

Toimi sinäkin suoraan ja soita meille heti. Katsotaan yhdessä, mitä suora lähestymistapa Amerikkaan voisi tarkoittaa teidän yrityksenne kohdalla?

Puhelinnumeroni USA:an on +1 641.451.1906 ja Suomen toimiston numero on 0400 400 200.
Sähköpostini: simo.lahtinen@capteeni.com

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter