Huonekalu- ja sisustusliikkeiden myynti kasvoi 1,7 prosentilla viime vuoden syyskuusta tämän vuoden syyskuuhun, kertoo U.S. Department of Commercen raportti. Kasvu oli jonkin verran pienempää kuin kuluttajatuotteissa yleisesti.

Huonekalujen ja sisustustuotteiden myynti oli syyskuussa kokonaisuudessaan arviolta 9,6 miljardia dollaria, vuoden 2016 luvun ollessa 9,4 miljardia dollaria.

Raportti kertoo myös, että myynti nousi heinä-, elo- ja syyskuiden aikana yhteensä 3,8 prosenttia edellisvuoteen verrattuna sekä kasvoi myös 0,2 prosentilla tämän vuoden huhti-touko-kesäkuusta.

Yhdysvaltain kulutustavara- ja elintarviketuotteiden myynti kasvoi kokonaisuudessaan tämän vuoden syyskuussa 4,4 prosentilla edellisvuoteen verrattuna. Kokonaismyynnin arvon ollessa 483.9 miljardia dollaria. Kasvua oli 1,6 prosenttia tämän vuoden elokuusta. Pelkän kulutustuotemyynnin arvo kasvoi 4,7 prosentilla viime vuoden syyskuusta ja 1,7 prosentilla tämän vuoden elokuusta. Suurinta vuotuinen kasvu oli huoltoasemilla (11,4 prosenttia) sekä rakennusmateriaaleilla ja puutarhavälineillä (10,7 prosenttia). Ilman liiketiloja toimivat jälleenmyyjät, ennenkaikkea nettikaupat sekä postimyynti kasvoivat viime vuoden syyskuusta 9,2 prosentilla.

Kolme jälleenmyynnin sektoria supistui vuodentakaisista lukemista. Urheilu-, harrastus-, kirja- ja musiikkiliikkeiden myynti laski eniten, 5,5 prosentilla.

Lähde: Furniture Today

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter