Meiltä kysytään usein, että pitäisikö yrityksellä olla toimipiste Yhdysvalloissa jo ennen kuin siellä aletaan myydä tai markkinoida. Varsinkin moni isompaa ja enemmän kuljetustilaa vaativaa tavaraa valmistava pohtii valmistuksen siirtämistä Amerikan mantereelle jo ensi toimenpiteenään.

Uusille markkinoille menoa voi lähestyä eri näkökulmista, mutta minun mielestäni pienen ja keskisuurenkin yrityksen kannalta paras järjestys on tuotteesta riippumatta se, että ensimmäisenä toimenpiteenä selvitetään, onko markkinoilla todellista kysyntää. Saadaanko sieltä myyntiä.

Olemme auttaneet Amerikkaan kymmeniä yrityksiä ja yksi asia, mikä on tullut selväksi, on se, että markkinat voivat aueta eri yrityksille hyvin eri tavoin. Tärkein yksittäinen tekijä onnistumisessa on yleensä oikean, innostuneen kumppanin löytyminen Yhdysvaltain mantereelta. Tämä kumppani on joskus yksittäinen iso asiakas, joskus agentti tai jälleenmyyjä, joskus maahantuoja, joskus esim. entinen kilpailija, joka haluaa laajentaa tuoterepertuaariaan; tai yritys, jonka voit ostaa.

Etukäteen tehty markkinatutkimus tai tarkka markkinoihin tutustuminen voi antaa viitteitä market entry –suunnitelman tekoon, mutta vasta kun yrityksellä on Amerikassa taho, joka oikeasti ostaa tai välittää tuotetta, meillä on todellinen näyttö markkinasta. Alkaneen myynnin pohjalta on paljon parempi (ja mukavampi) miettiä markkinoillemenostrategioita kuin tyhjän kirjoituspöydän takaa!

Amerikkaan toimipisteen perustaminen ei siis ole ollenkaan välttämätöntä ennen kuin sieltä haetaan myyntiä, mutta sen jälkeen, kun on todistettu, että myyntiä tulee, sen perustaminen voi tulla ajankohtaiseksi.

Pelkän osoitteen ja virtuaalisen presenssin Amerikassa voi toteuttaa muutamalla satasella, mutta henkilökuntaa vaativan oikean toimipisteen perustaminen edellyttää paikan valintaa markkinoiden kannalta järkevästä osavaltiosta. Tässä alueanalyysissa Capteeni voi auttaa, samoin rekrytoinnissa, jossa meillä on kumppani aivan Amerikan parhaimmistosta.

Kuten tämän kirjeen ensimmäisessä uutisessa kerrotaan, keskipalkka Yhdysvalloissa on melko sama kuin Suomessakin, toki enemmän alueittain vaihdellen. Esim. hyvien myyntihenkilöiden rekrytointi voi olla kuitenkin USA:ssa paljonkin Suomea haastavampaa, siksi suosittelemme käyttämään tässä ammattilaisia.

Ensimmäisen toimipisteen paikan valinnasta elinkustannusten ja verotuksen kannalta olen kirjoittanut blogissani aiemmin.

Amerikkaan mennään siis myynti edellä. Varmistetaan tuotteen kysyntä myynti- ja kartoitusmatkalla ja sen jälkeen – kun jo oikeasti tunnetaan markkinaa – katsotaan, millä mallilla on järkevintä edetä. Jos haluat pitää valmistuksen Suomessa, tässä on yhteenveto mahdollisista market entry –askelista.

Soittele ja jutellaan lisää!

simo.lahtinen@capteeni.com
puhelin +1 641.451.1906
Suomen toimisto p. 0400 400 200

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter