Yhdysvalloissa on miljonäärejä noin 220 kertaa enemmän kuin rikkaassa Suomessa. Tämä tarkoittaa väkilukuun rinnastettuna, että siinä kun Suomessa joka 116:s on miljonääri, niin Yhdysvalloissa heitä on suhteellisesti lähes neljä kertaa enemmän. Siellä useampi kuin joka kolmaskymmenes kansalainen kuuluu miljonääriluokkaan. Yli 25 miljoonaa dollaria omistavia superrikkaita Amerikassa on noin 250 kertainen määrä suomalaisiin superikkaisiin verrattuna.

Ei ole vaikea osoittaa, että tällaiset erot heijastuvat kulutuskäyttäytymiseen ja premium-luokan tuotekysyntä Yhdysvalloissa on sekä absoluuttisesti että suhteellisesti paljon suurempaa kuin Suomessa. Suomalaiselle yrittäjälle hyvä uutinen on se, että luksuksen ohella varakas kansanosa haluaa ostaa myös muuten vaan laadukasta – erilaista, erikoista ja eksoottista – tavaraa ja palvelua.

Kun miljonääri rakentaa kakkoskodin tai metsästysmajan, se ei välttämättä ole luksusta lattiasta kattoon, mutta se on usein rakennettu ja sisustettu varsin omaperäisesti. Tämän markkinaraon täyttämiseen suomalainen sisustus- ja rakennusmateriaalitarjonta pitäisi saada täällä esille paljon nykyistä laajemmin.

Olen eri puolilla Yhdysvaltoja asuessani huomannut, että esim. suomalainen puu on oikein esiteltynä tuote, jolla talonrakentaja tai sisustaja voi erottautua massasta positiivisesti. Suomalaisissa tekstiileissä ja designissa on niissäkin erityispiirteitä, joihin laatutietoinen amerikkalainen käyttää rahaa mielellään.

Talvivaatteita tai vapaa-ajan varusteita esim. talviurheiluun miljonäärin perhe saattaa hankkia niissäkin osavaltioissa, joissa luminen talvi on vain hetken todellisuus. Kun miljonääri huolehtii terveydestään tai sairastaa, silloinkaan ei pihistellä. Vaikka suomalaisen terveys- ja sairaalateknologian markkinat Yhdysvalloissa on jo hienosti avattu, väitän että niiden todellinen potentiaali on vasta alkamassa paljastua.

Nordic-liite on laatuleima monella sektorilla ja teen kaikkeni, että sen yhteydessä olisi entistä useammin siniristilippu eikä sinikeltainen…

Kiinnostaako laadusta mielellään maksava amerikkalainen sinun yritystäsi? Jos, niin meilaa tai soita – keskustellaan lisää!

Simo.lahtinen@capteeni.com  tai
p. +1 641.451.1906
Suomen toimisto p. 0400 400 200

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter