Miljonäärejä on Yhdysvalloissa enemmän kuin koskaan. Spectrem Groupin raportti kertoo, että vuoden 2016 lopussa jo 10,8 miljoonaa yhdysvaltalaista omisti vähintään miljoonan dollarin edestä. Luku on suurempi kuin koskaan aikaisemmin ja miljonäärien määrä kasvoi edellisvuodesta neljälläsadallatuhannella.

Spectrem Groupin puheenjohtaja George Walperin mukaan miljonäärien määrän nousua selittää ennenkaikkea talouden elpyminen vuoden 2008 talouskriisin jäljiltä sekä Wall Streetin vilkastuminen Donald Trumpin valinnan johdosta.

“Kotitalouksien ennätyslukemat heijastelevat kaikkien varallisuusluokkien talouskriisin jälkeistä tulojen nousua”, Walper sanoo raportin yhteydessä julkaistussa tiedotteessaan, “Presidentinvaalien jälkeenkin Yhdysvaltain markkinat ovat olleet noususuhdanteessa ja se on lisännyt varakkaimpien sijoittajien tuloja”. Raportti kertoo, että vuonna 2016 yhdysvaltalaisista:

  • 9,4 miljoonaa omisti 1-5 miljoonaa dollaria,
  • 1,3 miljoonaa omisti 5-25 miljoonaa dollaria ja
  • 156 000 omisti yli 25 miljoonaa dollaria.

Pew Research Centerin raportti taas kertoo, että samaan aikaan, kun miljonäärien määräennätykset paukkuvat, keskiluokan koko supistuu. Keskituloisiksi määriteltyjen yhdysvaltalaisten aikuisten määrä oli vuosituhannen vaihteessa 55 prosenttia ja  vuoteen 2014 mennessä se oli laskenut 52 prosenttiin.

Kasvava joukko yhdysvaltalaista joutuu myös elämään selviämisen rajoilla. Yksi kolmesta sanoo, ettei pystyisi saamaan kokoon kahtatuhatta dollaria hätätilanteen, kuten remontin, äkillisen sairastumisen tai auto-onnettomuuden sattuessa. Tämän lisäksi kahden tulonsaajan vauraatkin kotitaloudet näkevät rahatilanteensa kiristyneen.

Lähde: Huffpost

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter