Olemme auttaneet muutamia suomalaisyrityksiä rantautumaan Yhdysvaltain markkinoille ns. suomalaisalueelle eli sektorilla Michigan, Minnesota, Wisconsin. Näille alueille suuntaaminen on ollut heille kuitenkin perusteltua siksi, että heidän tuotteensa ovat sopineet sinne, ei niinkään siksi, että alueella asuu suomalaisia tai suomensukuisia.

Tosiasia on, että vaikka Pohjois-Amerikassa asuu kaikkiaan yli 800 000 suomalaistaustaa omaavaa, heistä ei mielestämme ole avainmarkkinaksi juuri minkään tuotteen osalta. Käytännössä tämä joukko on nykyisin niin laajalle hajaantunut ja epäyhtenäinen.

Mutta alueet, joille suomalaiset ovat aikanaan ensimmäiseksi menneet ovat kyllä monelle suomalaistuotteelle varsin sopivia ilmastollisista syistä. Esimerkiksi eristemateriaaleja, talvivaatteita ja laadukkaita, hyvin kylmään sopivia rakennustarpeita ja muita varusteita ostetaan varmasti enemmän pohjoisen kylmissä ja lumisissa osavaltiossa kuin Kaliforniassa tai Havaijilla.

Monien suomalaisyritysten kannalta on hyvä uutinen, että suurimmassa osassa Amerikkaa on talvi ja lunta. Muutamaa osavaltiota lukuun ottamatta kaikissa Yhdysvaltain osavaltioissa sataa lunta ainakin vähän, osassa enemmän kuin Suomessa.

Olen parhaillaan myyntimatkalla lumisissa koillisen Yhdysvaltain osavaltioissa.  Kumppaninani on suomalaisia ja Suomessa valmistettuja, huippulaadukkaita työvalaisimia markkinoivan Five Watts  -yrityksen johto.

Yrityksen valmistamat työvalot ovat kilpailijoiden valaisimiin verrattuna aika arvokkaita, mutta Five Wattsin kaverit pystyvät osoittamaan asiakkaille ja jälleenmyyjäehdokkaille, että valot ovat selvästi nykyisin Amerikan markkinoilla olevia parempia. Heidän edustamansa suomalainen osaaminen näyttää täällä jopa ylivertaiselta. Valoja tullaan myymään Amerikan mantereella lähivuosina paljon.

Juuri tällaisia suomalaista huippuosaamista heijastavia tuotteita haluaisimme tänne auttaa muitakin. Onko sinulla tiedossasi joku? Jos, niin soittele tai meilaa meille heti!

Simo J.

Simo.lahtinen@capteeni.com
puh: +1 641.451.1906
Suomen toimisto: 0400 400 200

Ps. Lisätietoa 5 Wattsin valaisimista

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter