Moni olettaa, että Alaska on ilman muuta Yhdysvaltain lumisin osavaltio, mutta totuus on toinen ainakin, jos mitataan lumisateen määrää. Kun Alaskassa sataa vuodessa lunta keskimäärin hieman alle kaksi metriä kaikkiaan 48 päivän aikana, sataa sitä New Yorkissa yli kolme metriä ja 66 päivänä. Näiden kahden osavaltion väliin ennen Alaskaa tulee vielä Vermont. Ns. suomalaisosavaltiot Minnesota ja Michigan ovat myös lumisateisimpien listalla, mutta eivät aivan kärjessä.

Kaikkiaan 26:ssa osavaltiossa keskimääräinen lumisateen määrä on yli 50 cm vuodessa. Alla olevasta kaaviosta näet osavaltioiden sijoitukset.

Havaiji on odotetusti varsin vähäluminen samoin kuin Florida ja Kalifornia. Hieman yllättävää ehkä on, että tilastojen mukaan täysin lumettomia osavaltioita on näiden kolmen lisäksi vain yksi muu, Louisiana. Esimerkiksi Texasissa ja Alabamassa molemmissa sataa niissäkin lunta keskimäärin yhtenä päivänä vuodessa. Alla on listattuna myös kymmenen vähälumisinta USA:n osavaltiota.

lumisimmat-osavaltiot

vahalumisimmat-osavaltiot

*Lumisadepäivillä tarkoitetaan tässä sellaisia päiviä, jolloin lunta on satanut vähintään 0,1 tuumaa eli 0,25 senttimetriä.

Lähde: Currentresults / Average Yearly Snowfall by American State

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter