Lunta sataa Yhdysvalloissa melkein joka osavaltiossa

Missä asuvat amerikansuomalaiset?

Suomen tiedotusvälineissä (mm. Helsingin Sanomat 3.12.) on taas näin joulun alla ollut kirjoituksia amerikansuomalaisista. Täällä asuvat suomalaiset nousevat esiin usein myös luonnonkatastrofien yhteydessä. Yle ja ulkoministeriö kertoi esim. hirmumyrsky Irman yhteydessä, että Floridassa asuu 25 000 suomalaista.

► Kaikkiaan suomalaisia tai suomen sukuisia asuu Ancestry ja Ethinity in America –julkaisun mukaan Pohjois-Amerikassa yli 800 000: Yhdysvalloissa 680 000 ja Kanadassa 140 000.
Osavaltiotasolla heitä on eniten…

Katso täältä missä suomensukuiset asuvat

USA:n lumisimmat osavaltiot yllättävät

Moni olettaa, että Alaska on ilman muuta Yhdysvaltain lumisin osavaltio, mutta totuus on toinen ainakin, jos mitataan lumisateen määrää. Kun Alaskassa sataa vuodessa lunta keskimäärin hieman alle kaksi metriä kaikkiaan 48 päivän aikana, sataa sitä New Yorkissa yli kolme metriä ja 66 päivänä. Näiden kahden osavaltion väliin ennen Alaskaa tulee vielä Vermont. Ns. suomalaisosavaltiot Minnesota ja Michigan ovat myös lumisateisimpien listalla, mutta eivät aivan kärjessä.

► Kaikkiaan 26:ssa osavaltiossa keskimääräinen lumisateen määrä on yli 50 cm vuodessa. Liitteenä olevasta kaaviosta näet osavaltioiden sijoitukset…

Katso listat lumisimmista osavaltioista

Suomalaisosavaltiot suomalaisyritysten asiakkaina

Olemme auttaneet muutamia suomalaisyrityksiä rantautumaan Yhdysvaltain markkinoille ns. suomalaisalueelle eli sektorilla Michigan, Minnesota, Wisconsin. Näille alueille suuntaaminen on ollut heille kuitenkin perusteltua siksi, että heidän tuotteensa ovat sopineet sinne, ei niinkään siksi, että alueella asuu suomalaisia tai suomensukuisia.

Tosiasia on, että vaikka Pohjois-Amerikassa asuu kaikkiaan yli 800 000 suomalaistaustaa omaavaa, heistä ei mielestämme ole avainmarkkinaksi juuri minkään tuotteen osalta. Käytännössä tämä joukko on nykyisin niin laajalle hajaantunut ja epäyhtenäinen.

► Alueet, joille suomalaiset ovat aikanaan ensimmäiseksi menneet ovat kyllä monelle suomalaistuotteelle varsin sopivia ilmastollisista syistä. Esimerkiksi…

Lue lisää pohjoisten osavaltioiden markkinoista

Ota yhteyttä!
Simo J. Lahtinen

Simo J. Lahtinen, toimitusjohtaja
simo.lahtinen@capteeni.com
www.capteeni.com

Capteenin yhteystiedot Suomessa: 
Capteeni Oy
Hatanpään Valtatie 24,
33100 Tampere
Puh. 0400 400 200

Yhteystiedot Yhdysvalloissa:
Capteeni LLC, Chicago
Tel +1 641.451.1906
Capteeni Regional Offices: Philadelphia
Tel +1 715 529 4645, Melbourne, Tel +1 641 451 1906

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter