Yhdysvaltain harmonisoidussa tullijärjestelmässä (HTS) on tulliluokat käytännössä joka asialle. HTS on tullien säännöstö, joka on samaa kokoluokkaa kattavan sanakirjan kanssa.

Jokainen tuote on luokiteltu tarkasti sille sopivaan tulliluokkaan. Esimerkiksi voi ottaa vaikkapa miesten puvun. Luokkitteluasiantuntijoiden täytyy määritellä, onko puvussa laskokset. Onko puku tehty esimerkiksi Israelilaisesta villasta, koska joillakin mailla on tullivapaus tietyille tuotteille? Entä missä puku sitten on valmistettu, ja onko sen vuorauksessa synteettisiä kuituja? Vasta näiden vastausten selvittyä, vaatteelle löytyy tarkasti oma tulliluokka.

Yhdysvaltain kansainvälisen kauppakomission tullitietokanta on interaktiivinen tietokanta, josta voi etsiä arvioidun tullin haluamalleen tuotteelle. Tietoa hakiessa täytyy kuitenkin muistaa, että arvio veroasteesta ei ole sen tarkempi kuin syötetyt tiedotkaan. Jos olet siis viemässä jotakin tuotetta Yhdysvaltoihin, voi todellinen tulli olla eri kuin tietokannan arvioima. Yhdysvaltain tulli- ja rajavalvontavirasto tekee lopulliset päätökset tuotteiden veroluokista, eikä viejillä ja tuojilla ole tähän paljoa sanottavaa.

Toki voit alla olevan linkin kautta tehdä myös yksityiskohtaisempia tiedusteluja asiasta.

USA:n tullin interaktiivinen tietokanta

Lähde: cbp.gov

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter