Vantaalaisen Five Watts Oy:n toimitusjohtaja Timo Haapanen kuuli lokakuussa yrittäjätutultaan, että Tampereella on yritys, joka auttaa suomalaisyrityksiä Yhdysvaltain markkinoille varsin rivakalla otteella. Haapasta asia kiinnosti heti, koska heidän 5Watts LED työvalonsa oli kehitetty sellaiseen kuntoon, että se kiinnosti kansainvälisiä kumppaneita muuallakin, aina Kaakkois-Aasiaa myöden. Haapanen otti Capteeniin yhteyttä ja katsottiin, mitä Amerikan mantereelle astuminen tarkoittaisi käytännössä.

Esitimme Haapaselle, että tarvitsemme pari viikkoa siihen, että tutustumme heidän bisnekseensä ja sen toimialan markkinoihin Yhdysvalloissa. Tämän jälkeen – tehtyämme yritykselle ensin markkinakatsauksen – voisimme kertoa, missä Amerikan mantereella heidän työvaloilleen olisi hyvin kysyntää ja millaisia jälleenmyyjiä tai asiakkaita heidän kannattaisi täältä lännestä tavoitella.

Tutustuttuaan Esitykseemme Haapanen ilmoitti, että kyllä, heitä kiinnostaa Capteenin toimintatapa ja antoi meille luvan rakentaa heille vajaan kahden viikon pituisen myyntimatkan ns. New Englandin alueelle. Sovimme sitten sinne marras-joulukuun aikana kaikkiaan 16 jälleenmyyjätapaamista. Näihin tapaamisiin suunnistettiin kolmikolla allekirjoittanut, Haapanen ja Five Wattsin  hallituksen puheenjohtaja John Morelius.

Ensimmäinen tapaaminen ei ollut kaksinen. Neuvottelukumppanimme ei ennakkotiedoista huolimatta ollut niin kiinnostunut kuin olisimme toivoneet. Hän antoi meille kuitenkin kaksi yhteystietoa, joiden oletti olevan kiinnostuneita. Välitin tiedot välittömästi Philadelphian toimistoomme, josta sitten sovittiin meille tapaamiset molempiin näistä vinkkipaikoista – ja kuinka ollakaan molemmat olivat oikeasti kiinnostuneita ja asiat etenevät edelleen molempien kanssa.

Teimme kahdeksan päivän matkamme ajan kolmikkona töitä luokkaa 15 tuntia päivässä ja ajoimme reilut 4600 kilometriä. Automatkoilla minä istuin ratin takana ja Five Wattsin kaverit tekivät töitä takapenkillä ”mobiilitoimistossaan” kirjoitellen palaverimuistioita uusille potentiaalisille kumppaneilleen USA:ssa ja hoitaen liiketoimintaa muualle maailmaan eri aikavyöhykkeille. Palavereissa avasin neuvottelut ja Five Wattsin kaverit jatkoivat siitä. Muutaman tapaamisen kuunneltuani pystyin auttamaan myös itse myynnissä, mistä Haapanen meitä kovasti myöhemmin kiitteli. Lisäksi käytimme koko ajan hyväksemme USA:n toimistojamme erilaisten tietojen, arvioiden ja vinkkien selvittämiseen.

Viikko oli raskas ja kuten Haapanen totesi, myös fyysisesti erittäin vaativa. Mikä oli lopputulos, siitä kuulin viime viikolla – siis hieman reilu kuukausi matkan jälkeen seuraavaa:

  • Ensimmäinen isohko jälleenmyyjäsopimus on allekirjoitettu.
  • Toinen jälleenmyyjäsopimus etenee ja kolmaskin on lähdössä liikkeelle.
  • Ensimmäinen kohtuullisen kokoinen tilaus on pakattu ja matkalla kohti Yhdysvaltoja.
  • Tulevaisuuden mahdollisuudet vaikuttavat lähes rajattomilta.

Ei se aina niin kovin mutkikasta ja aikaa vaativaa se Amerikkaan myyminen ole!

Tehdäänkö teidän tuotteidenne kanssa samanlainen Market Entry? Jos kiinnostaa, soita minulle
+1 641.451.1906 tai
Suomen toimistoon 0400 400 200
Sähköpostini on simo.lahtinen@capteeni.com

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter