Kerroin muutama viikko sitten blogissani, että Yhdysvalloissa on vain pari osavaltiota, joissa ei sada käytännössä lunta ollenkaan – ja että valtaosassa osavaltioista sataa lunta ihan merkittävässä määrin. Uutta on se, että lunta voi nykyisin tulla yllättäen ja vähän eri aikoina kuin aiemmin.

Ilmastonmuutokseen liittyvä lisääntynyt säiden vaihtelu voi nousta tulevina vuosina vaatekaupan ja muunkin kaupan kannalta aika merkittäväksi asiaksi. Eri puolilla Yhdysvaltoja on säässä nähtävissä yllättäviä muutoksia ja ääriolosuhteiden lisääntymistä.

Amerikkalainen kuluttaja on tutkitusti jopa yliherkkä varautumaan riskeihin ja parikin jääkylmää päivää keskellä kesää voi olla riittävä kimmoke uuden talvitakin ostoon. Sama pätee muuhun varautumiseen. Jos on välillä erityisen kuumaa tai tuulista, näihinkin tarkoituksiin nostetaan valmistautumisastetta ja ostetaan varusteita.

Esimerkkeinä ilmastonmuutoksen vaikutuksista Yhdysvalloissa pidetään esim. sitä, että tornadojen määrä on noussut 1950-luvun parista-, kolmestasadasta vuodessa yli tuhanteen vuodessa. Kahtena vuonna tornadojen määrä on jo lähennellyt kahtatuhatta. Myös esim. maastopalojen määrä on viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana yli kaksinkertaistunut

Suomalaiset tuotteet – niin vaatteet kuin muutkin varusteet ja laitteet – nauttivat täällä Yhdysvalloissa automaattisesti eräänlaisesta ääriolosuhdestatuksesta. Amerikkalaisen on helppo uskoa, että pohjoisesta, lähes arktisesta Suomesta tuleva tuote kestää säätä kuin säätä, toimii olosuhteissa kuin olosuhteissa.

Haluaisitko sinäkin tuoda Amerikkaan jotain vaativaa säätä tai jopa ääriolosuhteita kestävää? Uskon, että voimme auttaa sinua markkinoiden löytämisessä ja avaamisessa.

Soittele +1 641.451.1906 tai Suomen toimistoon 0400 400 200.
Sähköpostikin on tervetullutta: simo.lahtinen@capteeni.com

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter