Yhteensä 12,6 miljoonaa amerikkalaista on tällä hetkellä töissä teollisuussektorilla. Se on eniten sitten vuoden 2008. Amerikkalaiset tehtaat ovat toipumassa vauhdilla.

Yhdysvalloissa avattiin maaliskuussa 22 000 uutta teollisuustyöpaikkaa ja kuluneen puolen vuoden aikana uusia työpaikkoja on tullut eniten sitten vuoden 1998, kertoo maan työministeriö.

Uusien työpaikkojen tasainen lisääntyminen on kiihtynyt sen jälkeen, kun uusi hallinto aloitti marraskuussa 2016, mikä kasvatti optimistisuutta markkinoilla sekä avitti maailmantalouden kasvua.

Kestokulutustavarat

Teollisuuden kasvua maaliskuussa selittää pitkälti (vähintään kolme vuotta kestävien) kestokulutustavaroiden kysyntä, mitä pidetään myös talouden vakauden mittarina.

Tariffikeskustelu Kiinan ja USA:n välillä käy kuumana.  Kannattaa kuitenkin huomata, että tariffien voimaantulo on vasta 25 toukokuuta 2018, joten aikaa on riittävästi ratkaisuun, jossa molemmat osapuolet säilyttävät kasvonsa.  Kiina on jo antanut puolittaisen lupauksen markkinoiden avaamisesta, teollisten oikeuksien paremmasta valvonnasta sekä ulkomaiseen omistukseen liittyvien säännösten purkamisesta, mitkä ovat kaikki tärkeitä asioita USA:n hallinnolle.

Tariffit osuisivat yli kahteen miljoonaan työläiseen 40 alalla, kuten maatalous, farmasia, plastiikka, ilmailu, autot ja lihanjalostus,   erityisesti osavaltioissa, jotka äänestivät nykyistä presidenttiä.

Rakentaminen

Rakentamisen osalta olemme kertoneet kasvusta aiemmissakin blogeissa. Alla Statistan tilastoa rakentamiseen käytetyistä miljardeista. Luvut ovat olleet jatkuvassa kasvussa vuodesta 2011. Tämän vuoden ennuste 350 miljardia on kooltaan noin seitsemän kertaa Suomen valtion budjetti.

Lähde: industryweek.com ja Statista

110418-1-2b

Lue seuraava: USA:n puutavaran kulutus kohti ennätyslukuja …
Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter