Tutustuin Uggin perustajaan Brian Smithiin yhteisen ystävän kautta. Huomasimme nopeasti ajattelevamme monista asioista samalla tavoin – ja myös kiinnostuksen kohteemme olivat samoja. Olemmehan molemmat intensiivisesti innostuneita Yhdysvaltain markkinoista ja niiden valloittamisesta.
Brianilla on kulutustavarapuolelta aivan ainutlaatuinen kokemus ja hänen yritystensä miljardimyynti ei selvästikään ole tipahtanut syliin sattumalta. Hänellä on vahva osaaminen ja käytännön kokemus lähes kaikesta kulutustavarapuolen myyntiin ja markkinointiin liittyvästä. Onkin kerrassaan onnekasta saada hänet nyt osaksi Capteenin tiimiä.

Olemme onnistuneet monien suomalaisyritysten kanssa jo ennen Briania, mutta uskon, että Brianin tuella tuloksemme vain paranevat. Kun katsomme neuvonantaja- ja työntekijätiimimme kokonaisuutta, voi todeta, että nyt meillä on todella kattava osaaminen lähes minkä tahansa tuotteen tai palvelun Yhdysvaltain markkinoille tuomiseen. On sitten kyse kuluttajatuotteista, eri teollisuuden alojen b to b -bisneksestä tai palvelutuotteista.

Laskimme hiljattain, että olemme tehneet kaikkiaan yli sata projektia suomalaisyritysten Yhdysvaltain markkinoiden avaamiseksi. Markkinat täällä vetävät hienosti ja olikin ilo viime viikolla nähdä, että myös Kauppalehti uutisoi isosti suomalaisyritysten Yhdysvaltain viennin kasvusta.

Paitsi että moni Venäjällä uskonsa menettänyt suomalaisyrittäjä on päättänyt panostaa USA:n markkinoille myös moni startup-yrittäjä on huomannut, että USA on varsin sopiva vientimaa.

Ministerineuvos Juuso Moisander Washingtonin suurlähetystöstä sanoo Kauppalehdessä, että “maailman suurin kansantalous, jolla on meneillään pitkä kasvuputki, on erittäin houkutteleva markkina suomalaisille viejille. Ympäristö on nyt hyvin yritysmyönteinen, joten tänne kannattaa tähyillä”. Business Finlandin aluejohtaja Tomi Rauste toteaa samassa lehdeässä, että USA:n markkinoilla “pärjääminen edellyttää kovaa työtä, läsnäoloa ja pitkäjänteisyyttä, mutta ei tätä markkinaa kannata pelätä. Jos amerikkalaiset startupit luovivat läpi täkäläisen regulaation, miksi eivät myös suomalaiset”.

NYT on todellakin aika tulla tänne. Soittele tai lähetä sähköpostia niin katsotaan, miten miljardibisneksen rakentaneen Brian Smithin vahvistama huipputiimimme pystyy sinua auttamaan.

simo.lahtinen@capteeni.com,  +1 641.451.1906, Suomen toimisto: 0400 400 200.

Lähde: Kauppalehti 25.4.2018

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter