Kuopiolainen katujen kunnossapidon kehitysyhtiö Snowek Oy on solminut merkittävät jakelusopimukset kahden ison amerikkalaisyhtiön kanssa. Sopimusten myötä yhtiö avaa yhteensä 16 myynti- ja palvelupistettä New Yorkista pohjoiseen. Jakeluyhteistyö on jo vauhdikkaasti konkretisoitunut kasvavaksi liiketoiminnaksi, sillä Snowek on huhtikuussa voittanut Yhdysvalloissa ensimmäiset julkissektorin kilpailutukset ja aloittanut konetoimitukset. Yhtiön lippulaivana Amerikan valloituksessa ovat vedettömään puhdistusprosessiin perustuvat Trombia-katujenpuhdistuslaitteet.

Capteeni Oy oli tärkeässä roolissa Snowekin Amerikkaan menon rakentajana. Molemmat jakelusopimuskumppanit löytyivät Capteenin järjestämällä myyntimatkalla.

Nyt julkistetut jakelusopimukset vievät Snowekin high-end luokan katujen kunnossapitotuotteet saataville Yhdysvaltojen koillisosiin. Rakennuskonealan suurimpiin myyntiorganisaatioihin New Yorkissa ja Bostonissa kuuluva Monroe Tractor vastaa tuotteiden jakelusta New Yorkin, Massachusettsin, Rhode Islandin sekä Connecticutin osavaltioissa. Beauregard Equipment, Inc. kattaa toimialueellaan Vermontin, New Hampshire sekä Mainen lumiset osavaltiot. Molemmat yhtiöt tunnetaan Yhdysvalloissa merkittävässä markkina-asemassa olevien CASE-pyöräkuormaajien jakelijoina.

”Olemme valmistelleet Yhdysvaltoihin rantautumista huolellisesti viime kesästä alkaen. Oleellista on ollut löytää ison kaliiberin toimijat, joilla on vahvat toimittajasopimukset osavaltioidensa kunnalliselle sektorille ja urakoitsijakontaktit teolliselle sektorille. Molemmat kumppanimme ovat myös erityisen arvostettuja palvelupuolen toiminnastaan. Vauhti, jolla nämä yhteistyöt ovat liikahtaneet käyntiin, on yllättänyt meidätkin: olemme jo voittaneet ensimmäisen julkissektorin kilpailutuksen ja Trombian toimitukset on saatu käyntiin myös Yhdysvaltojen päässä. Toukokuussa matkaan lähtee taas useampikin kontti. Odotamme Pohjois-Amerikan olevan suurin markkinamme jo vuoden 2019 aikana.”, avaa markkinalanseerausta Snowek Oy:n toimitusjohtaja Antti Nikkanen Yhtiön tiedotteessa.

Erityistä vastaanottoa Pohjois-Amerikassa odotetaan maailman ensimmäiselle vedettömään katupölyn puhdistukseen erikoistuneelle Trombia-lakaisukoneelle. Yhdysvalloissa katupöly ja teollisuuslaitosten silikaattipöly on nousemassa Euroopan ja Pohjoismaiden tapaan julkiseksi terveyshaasteeksi. Useimmissa olosuhteissa ainoa tehokas menetelmä pölyongelmaan, on pölyn poistaminen vedettömältä kadun pinnalta tai teollisuuslaitoksen lattialta. Trombia-puhdistus on Snowekin patentoitu ratkaisu tähän ongelmaan.

Pidän Snowekia erinomaisena esimerkkinä Amerikassa menestyvästä suomalaisyrityksestä. Yrityksellä on selkeästi tarjottavanaan markkinaan jotain uutta ja se on myynnissään aktiivinen. Tällaisia suomalaisyrityksiä autamme Yhdysvaltoihin mielellämme jatkossakin.

Onko sinunkin yritykselläsi jotakin ainutlaatuista tarjottavaa? Ota yhteyttä, niin katsotaan asioita eteenpäin. Yhdysvalloista voi löytyä markkinoita helpommin kuin odotat – ja kuten ehkä jo luit, lomat eivät haittaa Amerikassa bisnestä kesälläkään.

simo.lahtinen@capteeni.com,  +1 641.451.1906, Suomen toimisto: 0400 400 200.

Lähde: Snowekin tiedote 27.4.2018

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter