Yhdysvaltain parhaiten palkatut työpaikat ovat lisääntyvässä määrin teknologiateollisuudessa. Keskiansiot ovat nyt jo yli 100 000 $ vuodessa ja aina edes yliopistotutkinto ei ole välttämätön.

Rekrytointisivusto Glassdoor:n tekevän selvityksen mukaan 13 USA:n parhaiten palkatusta työpaikasta on teknologiateollisuudessa viime vuotisen 11 sijasta. Teknologiateollisuudella on suurin osa top 25 -töistä, mutta parhaat palkat löytyvät edelleen terveydenhuollon piiristä.

Teknologiateollisuudessa korkeiten palkatut työpaikat ovat enterprise architect (115 944 $), software development manager (108 879 $) sekä software engineering manager (107 479 $).

Lääkärit saavat suurimmat keskiansiot (195 842 $), pharmacy manager hyvänä kakkosena (146 412 $) ja farmaseutit kolmantena (127 120 $).

“Teknologiateollisuuden roolit ovat dominoineet tätä listaa jo useita vuosia” kertoo Amanda Stansell, Glassdoor analyytikko. ” Tämä vahvistaa sen että työnantajat ovat valmiit maksamaan hyvän hinnan näistä positioista.”

“Korkea kysyntä taitaville teknologiatyöntekijöille ylittää jatkuvasti sellaisen työvoiman tarjonnan.” Stansell sanoi.

Kyseiset työpaikat eivät ole pelkästään suurilla teknologiayrityksillä sillä monet kysytyistä rooleista ovat siirtyneet muille teollisuudenalalle, kuten esimerkiksi vähittäiskaupan puolelle missä yritykset tarvitsevat kyvykkäitä teknologiatyöntekijöitä tutkimaan ja analysoimaan dataansa parantaakseen toimintaansa.

Toinen tutkimus aiheesta tulee kiinteistöfirma CBRE:ltä, vastaavanlaisilla tuloksilla. Raportin mukaan kaupungeissa kuten Los Angeles ja Washington D.C. on valtava sisäänvirtaus teknisistä korkeakouluista valmistuneita, mutta alan työpaikat eivät riitä pitämään ihmisiä siellä. Useat valmistuneet teknologiateollisuuteen työllistyvät muuttavatkin keskilänteen ja Kanadaan halvempien elinkustannusten perässä.

Tällä hetkellä teknologiateollisuuden työmarkkinoille pyrkivien pitäisikin nyt katsoa online-verkostojaan ja löytää ihmiset jotka tekevät mitä he haluaisivat tehdä. ”Siten löytyy useita, ehkä odottamattomiakin väyliä uusille halutuille urille.” Stansell linjaa.

Data scientist (nro 25 listalta) on ehkä varmin tapa saada useita eri vaihtoehtoisia suuntauksia saada korkeasti palkattu työpaikka, ja parasta on se että aina ei tarvitse edes  hankkia maisteritason tutkintoa

”Useat näistä työpaikoista on mahdollista saada koodaus boot campin kautta tai oppimalla erilaisia koodauskieliä” jatkaa Stansell.

Muita työpaikkoja, kuten scrum master (henkilö joka hallinnoi tiedonvaihtoprosesseja, 98 239 $, nro 20) vaatii useiden vuosien työkokemuksen alalta.

Stansell:n ennustuksen mukaan korkeasti palkatuttujen tech-työpaikkojen määrä tulee kasvamaan kuten se on kasvanut tähänkin asti.

Tänä vuonna listalta löytyy kahdeksan uutta titteliä mukaan lukien strategy manager (101 754 $, nro 18), cloud engineer (96 449 $, nro 23) ja data scientist (96 116 $, nro 25).

Lähde: USA Today, glassdoor

 

Amerikan jääkaappimarkkinat kasvussa…
Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter