Suomessa tyypillinen neuvottelutilanne tapahtuu neuvotteluhuoneessa tai lounaalla, mikä Amerikassa on harvinaisempaa, kun tavataan ensimmäistä kertaa uutta asiakasta tai potentiaalista jälleenmyyjää.

Ohessa on kokemuksiamme muutamista neuvottelutilanteista, missä Capteeni on ollut asiakkaidensa kanssa.

Eräs suuryrityksen johtaja halusi välttämättä tavata lempikahvilassaan Starbucksissa kotitalonsa kupeessa.  Huolimatta epävirallisesta ympäristöstä johtaja oli aidosti kiinnostunut suomalaisen yrityksen tuotteesta ja tapaaminen johti jatkoon.

Suomalainen konepaja haki maahantuojaa, joka hoitaisi myös jälleenmyynnin koko Yhdysvalloissa.  Tapasimme hämärännäköisen vajan ulkopuolella likaisissa housuissa oleva miehen, joka osoittautui monimiljonääriksi.  Tapaaminen johti jatkoon ja muutaman kuukauden kuluttua jakelusopimus allekirjoitettiin ja tähän mennessä on tilattu ja toimitettu useampi kontillinen suomalaisen konepajan tuotteita.

Yksi mielenkiintoinen tapaaminen tapahtui metsästysmajalla sorsajahdin jälkeen.  Amerikkalaisilla johtajilla oli metsästysvaatteet päällä ja haulikot mukana.  Siitä huolimatta he olivat kiinnostuneet suomalaisen yrityksen tuotteista. Tapaaminen johti jatkoon.

Jälleenmyyjiä hakiessa silloin tällöin tavataan pomon huoneessa, missä on toimistopöydän edessä pari kolme jakkaraa. Useammin tavataan eteisessä tai joillakin useista tiskeistä. Kahvia tai virvokkeita on Amerikassa turha odotella.

Riippumatta tilanteesta tai paikasta amerikkalainen ostaja haluaa aina tehdä bisnestä, käy suoraan asiaan ja haluaa saada neuvottelun nopeasti päätökseen, joten suomalaisen myyjän kannattaa valmistautua vastamaan nopeasti ja selvästi esitettyihin kysymyksiin.  Kauppa on mahdollista saada jopa hyvin nopeastikin, mikäli amerikkalainen ostaja on kiinnostunut. Kaikkein tärkeimpään rooliin nousee myyjän aktiivisuus tapaamisen jälkeen.

Yhdysvalloissa parhaiten pärjäävät sellaiset suomalaiset yritykset jotka haluavat ensin perehtyä markkinaan, ja sen jälkeen tavata oikeanlaisten yritysten edustajia oikeissa paikoissa kahden viikon myyntimatkalla Yhdysvaltoihin.

Jos haluat bisneksesi tai tuotteesi Amerikkaan, ota yhteyttä

Sanna Kalliola
040 410 1727
Mannerheimintie 12 B
Helsinki

 

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter