The National Marine Manufacturers Association (NMMA), joka edustaa Yhdysvaltojen vapaa-ajan veneiden, moottoreiden ja venetarvikkeiden valmistajia, julkisti tänään, että uusien pikaveneiden yksikkömyynnin odotetaan kasvavan 6% vuonna 2017. Tämä tarkoittaa, että viime vuonna on myyty 260 tuhatta uutta pikavenettä. Kun kuluttajien luottamus jatkaa kasvuaan, ja veneiden valmistajat esittelevät uusia tuotteita ja kokemuksia houkutellakseen yhä nuorempia veneilijöitä, voidaan odottaa, että vuonna 2018 uusien pikaveneiden myynti kasvaa toiset 5-6%.

“Vuoden 2017 loppu merkitsi kuudetta peräkkäistä kasvun vuotta uusien veneiden myynnissä ja huviveneilyyn kuluttamisessa, ja odotamme kasvun jatkuvan vuoden 2018 loppuun asti ja mahdollisesti pidemmällekin”, sanoo Thom Dammrich, NMMA:n puheenjohtaja. ”Tulevaisuudessa, jos taloudelliset mittarit pysyvät suotuisina huviveneilyn markkinoille ja vahvalle kuluttajien luottamukselle, terveille asuntomarkkinoille, kasvaville käytettävissä oleville tuloille ja kulutukselle sekä historiallisen alhaisille koroille, näkymä on hyvä venemyynnille.”

Veneiden valmistajat ja jälleenmyyjät ympäri Yhdysvaltoja valmistautuvat kiireiseen talvivenenäyttelyiden kauteen, joka on alalla elintärkeä myyntikausi. Valmistajat esittelevät viimeisimmät innovaationsa ja tuotteensa venenäyttelyissä; tärkeissä myynti- ja markkinointitapahtumissa, jotka voivat tuttaaa valmistajille ja jälleenmyyjille 50% vuosittaisesta myynnistä. Ostajat voivat odottaa löytävänsä venenäyttelyistä uusia ideoita ja vuoden parhaita tarjouksia voiden samalla vertailla erilaisia venemalleja ja jälleenmyyjiä yhdessä paikassa.

Tässä muutamia ostajien trendejä ja ostokohteita talven venenäyttelyistä ensi vuodelle:

 • Monikäyttöiset perhehuviveneet: Valmistajat jatkavat yhä helpompikäyttöisten ja monipuolisempien veneiden valmistamista houkutellakseen uusia ja nuorempia veneilijöitä ja tarjotakseen kokemuksen, jossa on kaikki yhdessä kalastuksesta risteilyyn ja vesiurheiluun. Myynnin odotetaan kasvavan vuonna 2017 vesilautailussa ja -hiihdossa 7%, ponttooneissa 7-8% ja vesijeteissä 5-6%.
 • Kalastusveneet: Kalastus on kaikista suosituin veneilyaktiviteetti, ja kalatusveneiden myynti takaa alan vakaan kasvun. Myynnin arvioidaan kasvavan vuonna 2017 merikalastusveneillä 4% ja makeanveden kalastusveneillä 2%.
 • Risteilyalukset: 7-10 metrin mittaiset veneet ovat suosittuja rentoutumiseen, viihtymiseen ja kruisailuun.  Niiden myynti on arviolta 9-10% kasvussa vuonna 2017. Keskikokoisten pikaveneiden myynnin odotetaan jatkavan kasvua tulevana vuonna kuluttajien luottamuksen ja vahvan kulutuksen seurauksena.
 • Enemmän kokemuksia uusille veneilijöille: Venekerhot, vuokrattavat veneet ja veneiden yhteiskäyttö jatkavat kasvuaan kun, uudet veneilijät tutustuvat tapoihin päästä vesille. Veneilykokemukset tarjoavat reitin omistajuuteen ja yritykset kuten Boatsetter, Freedom Boat Club, SailTime ja Carefree Boat Club auttavat aloittelijoita löytämään keinoja veneilyyn.

Yhdysvaltojen huviveneily numeroin

 • Yhdysvaltojen vuosittaisen kulutuksen kokonaismäärä veneisiin, merellisiin tuotteisiin ja palveluihin oli 36 miljardia dollaria vuonna 2016.  Sen odotetaan kasvavan 3%:lla 37 miljardiin dollariin vuonna 2017.
 • Uusien pikaveneiden myynnin on arvioitu vuonna 2017 ylittävän 260,000 yksikköä ja myynnin kasvun jatkuvan 5-6%:lla vuonna 2018.
 • Yhdysvalloissa huviveneilyala tarjoaa 650,000 suoraa ja epäsuoraa työpaikkaa ja ylläpitää melkein 35,000 pienyritystä.
 • Huviveneet ovat enimmäkseen Amerikassa valmistettuja, peräti 95% myydyistä huviveneistä on valmistettu Yhdysvalloissa.
 • Uusien pikaveneiden, moottorien, peräkärryjen ja varusteiden myynnissä vuonna 2016 johdossa olivat seuraavat osavaltiot:
 1. Florida: 2,5 miljardia dollaria, kasvua 5% vuodesta 2015
 2. Texas: 1,4 miljardia dollaria, kasvua 5% vuodesta 2015
 3. Michigan: 868 miljoonaa dollaria, kasvua 9% vuodesta 2015
 4. Minnesota: 710 miljoonaa dollaria, kasvua 9% vuodesta 2015
 5. Pohjois-Carolina: 689 miljoonaa dollaria, kasvua 11% vuodesta 2015
 6. New York: 688 miljoonaa dollaria, kasvua 14% vuodesta 2015
 7. Wisconsin: 622 miljoonaa dollaria, kasvua 9% vuodesta 2015
 8. Kalifornia: 615 miljoonaa dollaria, kasvua 15% vuodesta 2015
 9. Georgia: 551 miljoonaa dollaria, kasvua 11% vuodesta 2015
 10. Etelä-Carolina: 544 miljoonaa dollaria, kasvua 10% vuodesta 2015
 • Ei ole kyse vain uusista veneistä, joita amerikkalaiset ostavat, on arvioitu, että vuonna 2016 myytiin 981,600 käytettyä venettä tai vesikulkuneuvoa yhteensä 9,2 miljardin dollarin arvosta.
 • Yhdysvalloissa oli vuonna 2016 arviolta 11,9 miljoonaa rekisteröityä venettä.
 • 95% USA:n veneistä ja vesikulkuneuvoista on kooltaan pieniä, alle 8 metrin pituisia, jolloin ne voidaan kuljettaa peräkärryllä vesistöstä toiseen.

National Marine Manufacturers Association (NMMA) on Pohjois-Amerikan johtava huviveneilyn kauppaorganisaatio. NMMA:n jäsenyritykset tuottavat yli 80% veneistä, moottoreista, peräkärryistä ja venetarvikkeista, joita miljoonat pohjoisamerikkalaiset veneilijät käyttävät. Järjestö tarjoaa jäsenilleen apua markkinoinnin ja palveluverkostojen kehittämisellä sekä alan liiketoimintaympäristön parantamisella. Se pyrkii tarjoamaan kansallisia ja kansainvälisiä myynti- ja markkinointitilaisuuksia, vähentämään tarpeetonta viranomaissäätelyä, alentamaan liiketoiminnan kuluja ja tekemään veneilystä yhä suositumpaa. USA:n suurimpana vene- ja urheilumessujen järjestäjänä NMMA yhdistää huviveneteollisuuden ja veneiljät toisiinsa ympäri vuoden.

Lähde: NMMA

 
Neuvottelutilanne Amerikassa saattaa yllättää…

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter