Se ei ole helppoa, mutta se on mahdollista, jos otat ruohonjuuritason lähestymistavan saadaksesi asiakkaiden huomion.

Suurin osa pienyrityksistä kohtaa kilpailua paljon suuremmilta yrityksiltä, joilla on suuri markkinointibudjetti ja tunnistettavat tuotemerkit. Yrityksesi saattaa tarjota uniikkeja tuotteita tai palveluita, mutta on vaikeaa tulla huomatuksi, kun kilpailijoillasi on pitkä ansiolista, parempi sijainti ja suuremmat resurssit.

Vaikea ei kuitenkaan tarkoita mahdotonta. Voit saada yrityksellesi näkyvyyttä myös käyttämättä siihen suuria summia. Olemalla älykäs, tulemalla osaksi yhteisöä ja käyttämällä rahat viisaasti, voi pienyrityksesi saada näkyvyyttä.

1. Ole osa yhteisöä

Suurella osalla kaupungeista ja kunnista on yhteisötapahtumia, kuten itsenäisyyspäivän juhlia, markkinapäiviä ja erilaisia festivaaleja. Yleensä ei ole kovin kallista vuokrata omaa myyntikojua tällaiseen tapahtumaan.

Tee niin ja käytä tilaisuutta keinona esitellä yrityksesi toimintaa. Se tarkoittaa, että saatat joutua tarjoamaan ilmaisen näytteen palvelustasi, esittelemään kauppatavaraasi tai antamaan pieniä lahjatavaroita postituslistan kokoamiseksi.

On myös tärkeää olla osana yhteisöä liittymällä erilasiin ryhmiin, kuten kauppakamariin. Löydä organisaatioita, joiden kautta voit olla vuorovaikutuksessa muiden pienyritysten ja mahdollisten asiakkaiden kanssa.

2. Työskentele muiden pienyritysten kanssa

Pienyrityksillä ei yleensä ole samanlaista mainosbudjettia kuin suuremmilla kilpailijoilla. Tämä on vain yksi rahaongelmista, joita pienyritysten omistajat kohtaavat, mutta sellainen, johon voit itse vaikuttaa.

Tee yhteistyötä muiden yritysten kanssa kasvattaaksesi mainontaa. Tarjoa sopimuksia asiakkaille, jotka käyttävät monia yhdessä työskenteleviä yrityksiä. Harkitse järjestäväsi tapahtumaviikkoja tai -viikonloppuja muiden samalla alueella toimivien yritysten kanssa. Tällaisissa tapahtumissa yritykset voivat tarjota sopimuksia, erityisiä aktiviteetteja ja muita syitä kohdata asiakkaita.

3. Osallistu hyväntekeväisyyteen

Jos yrityksesi tuottaa palveluja, lahjoita aikaasi niin usein kuin pystyt. Jokainen voittoa tavoittelematon yhteisö voi ottaa vastaan apua kirjanpidosta verovalmisteluun ja oikeastaan missä vain asiassa, mitä yrityksesi saattaa tehdä.

Jos johdat vähittäiskauppaa harjoittavaa yritystä tai ravintolaa, harkitse päivää, jolloin lahjoitat osan tuloista voittoa tavoittelemattomille yrityksille. Kouluryhmät ja nuorison urheiluryhmät ovat hyviä mahdollisia yhteistyökumppaneita, joiden avulla voit saada uusia asiakkaita osoittamalla tuntevasi sosiaalista vastuuta.

4. Ole asiantuntija

Useilla yhteisöillä on paikallisia radio- ja tv-kanavia, jotka tarvitsevat paikallisia asiantuntijoita vieraaksi. Tarkastele omaa asiantuntevuuttasi ja mainosta itseäsi.
Muista, ettet ole menossa radioon tai television mainostaaksesi yritystäsi. Jos esimerkiksi johdat vaatekauppaa, sinua saatetaan pyytää puhumaan back to school -muodista. Myy yritystäsi asiantuntevuudellasi, niin ohjelman juontaja kehuu yritystäsi kuin huomaamatta.

Ole älykäs

On helppoa käyttää paljon rahaa markkinointiin tai yrityksesi sijoittamiseen vilkasliikenteiselle alueelle. Jos et onnistu näissä molemmissa tai edes toisessa niistä, tulee sinun olla kilpailijoita älykkäämpi huomiota saadaksesi.

Omaksu yhteisösi ja tue sitä. Älä siis pelkästään mainosta omaa yritystäsi, vaan auta myös muita pienyritysten omistajia etenemään. Ota ruohonjuuritason lähestymistapa rakentaessasi asiakaspohjaasi. Mene ulos ja tapaa mahdollisia asiakkaitasi. Kättele heitä ja kutsu heidät katsomaan, mitä sinulla on tarjottavana.

Lähde: US Today

 
USA:n venemyynnin kasvu jatkuu…

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter