Siggi’s Icelandic -jugurtin valmistaja etsii yhdessä investointipankki JP Morganin kanssa mahdollisuutta yrityksen myymiseen, kertovat asiasta perilla olevat lähteet.

Ei ole kuitenkaan selvää, mikä Siggi’sin arvo on.

Siggi’sin omistaja, The Icelandic Milk and Skyr Corporation on yksi ensimmäisistä jugurttimerkeistä, joka keskittyy ainoastaan vähäsokerisiin tuotteisiin. Lähteiden mukaan sen liikevaihdoksi odotetaan ensi vuonna 200 miljoonaa dollaria ja kasvuksi 50% vuodessa. Tuotemerkin pelkistetty valkoinen paketointi, hapan maku sekä korkea proteiinipitoisuus ovat tuoneet sille uskollisen terveystietosen asiakaskunnan.

Lähteet halusivat pysytellä nimettöminä asian luottamuksellisuuden vuoksi. Siggi’s ei vastannut välittömästi kommenttipyyntöihin. JP Morgan kieltäytyi kommentoimasta asiaa.

Yhtiön perusti vuonna 2004 Siggi Hilmarsson, joka oli muuttanut Islannista Yhdysvaltoihin opiskelemaan Columbia Business Schoolissa.

Sen tuotteiden jälleenmyyjiä ovat mm. Kroger, Whole Foods Market ja Starbucks. Myynti suuremmalle yritykselle, kuten Dean Foodsille, General Millsille tai Pepsille voisi antaa jugurttibrändille mahdollisuuden kasvaa nopeammin. Ei ole varmaa, tuleeko mikään näistä yrityksistä tekemään tarjousta yrityksestä.

Jugurtit ovat olleet 7,6 miljardin dollarin myynnillä ruokateollisuuden kasvava ala viimeisten muutamien vuosien aikana, kun kuluttajat ovat etsineet yhä enemmän proteiinipitoisia vaihtoehtoja aamumuroilleen.

Teollisuusalan räjähtävin kasvu on kuitenkin jo laantumassa. Jugurtin myynti laski Nielsenin mukaan 2,5% tänä vuonna. Kreikkalainen jugurtti, joka oli ennen meijerituottieden suosikki, menetti myynnistään 4,8% viime vuoden aikana.

Einesjättiläinen General Mills koki kaksinumeroisen pudotuksen jugurttimyynnissään edellisellä kvartaalilla, koska Yoplait Greek ja Yoplait Light -tuotteiden kysyntä pysyi heikkona.

Silti paljon pienemmät erikoisuudet kasvoivat, kuten islantilaiset jugurtit 73%:lla ja australialaiset 16%:lla.

Siggi’s ei ole ensimmäinen jugurttimerkki, joka tänä vuonna etsii itselleen ostajaa. Danone myi Stonyfield -luomujugurttinsa ranskalaiselle perheyritykselle Lactaliselle 875 miljoonalla dollarilla huutokaupassa, jossa myös kiinalainen meijeriyritys Yili, Group Lala ja Dean Foods osoittivat kiinnostustaan.

Se ei ole myöskään ensimmäinen välipalamerkki, joka selvittää suurien ruokayritysten kiinnostusta tuotteidensa myynninkasvun hidastuessa. Conagra osti Boomchickapop popkornin emoyhtiön Angie`s Artisan Treatsin ja Kellogg osti RX Barin 600 miljoonalla dollarilla.

Lähde: CNBC, Siggi’s
Euro on isoin riskisi…

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter