Kuluttajien lisääntynyt rahankäyttö turismiin on lisännyt kysyntää USA:n huviveneiden markkinoilla.  Veneiden kasvava käyttö vapaa-ajan ja vesiurheilun aktiviteeteissa, kuten koskenlaskussa, kajakkimelonnassa, kilpaveneilyssä ja purjehduksessa, lisää huviveneiden tuotantoa ja vahvistaa veneteollisuuden asemaa koko ennustekauden ajan.

Liittovaltion jatkuva tuki huviveneilyinfrastruktuurin kehittämiseen ja ylläpitämiseen tukee veneteollisuutta koko ennustekauden ajan.  Esimerkiksi vuonna 2015 USA:n Kalastus- ja luonnonsuojeluvirasto jakoi yli 14 miljoonan dollarin arvosta tukia veneilyn infrastruktuuriohjelmassaan. Sen tavoitteena on ylläpitää ja kehittää veneilyn infrastruktuuria ja samalla tukea voimakkaasti veneiden valmistajia.

Floridan huviveneteollisuus kasvaa yli 6,5 %:n vuosivauhdilla ennustetulla ajanjaksolla.  Kasvu selittyy hallituksen lisääntyneillä pyrkimyksillä kouluttaa ja kannustaa kuluttajia osallistumaan huviveneilyyn.  Floridan Kalastus- ja luonnonsuojeluviraston asettamat vähimmäisvaatimukset veneiden turvavarusteille lisäävät teollisuuden kasvua entisestään.  Venenäyttelyt ympäri osavaltiota, kuten Fort Myers Boat Show, Charlotte County Boat Show ja Bonita Springs Boat Show, tarjoavat teollisuuden edustajille mahdollisuuden esitellä uusinta veneteknologiaansa ja houkutella veneilijöitä, mikä kasvattaa USA:n huvivenemarkkinoiden kokoa.

Tietämättömyydestä ja esimerkiksi taitamattomuudesta pelastusliivien käytössä johtuvien onnettomuuksien lisääntyminen häiritsee USA:n huviveneilymarkkinoiden kehitystä. USA:n Rannikkovartioston mukaan esim. vuonna 2017 tapahtui 370 huviveneilyonnettomuutta, jotka johtuivat siitä, että pelastusliivejä ei ollut käytetty.  Näiden ongelmien välttämiseksi teollisuuden edustajat ja hallitus työskentelevät yhdessä, jotta veneilijät ymmärtäisivät veneiden turvavarusteiden hyödyt.

Ennustekaudella yli 70% USA:n huvivenemarkkinoiden volyymistä muodostuu perämoottoriveneistä ja niiden tarvikkeista.  Kasvu johtuu uusien veneiden tilavammista ohjaamoista, kehittyneestä ylläpidosta, joka mahdollistaa perämoottorin aiempaa helpomman irrottamisen veneestä, ja paremmasta ohjattavuudesta.  Myynnin kasvun odotetaan kasvattavan veneteollisuutta entisestään.

Moottoriveneiden markkinoiden odotetaan kasvavan vuosien 2018 ja 2024 välillä noin 4% vuosittain johtuen moottorien lisääntyvästä käytöstä useissa venemalleissa, kuten sisämoottoriveneissä, perämoottoriveneissä ja vesiskoottereissa.  Vaihtoehtoiset polttoaineet, etanoli, bensa- ja dieselöljy, tuovat myös lisätuloja teollisuudelle.  USA:n Ympäristönsuojeluviraston kiristyvät säännökset johtavat hybridi- ja sähköveneiden markkinoille tuloon ja takaavat venemyynnin kehityksen.

American Sail Inc., Azimut-Benetti Group, Bavaria Yachts, Groupe Beneteau, Brunswick Corporation ja Catalina Yachts ovat huviveneteollisuuden tärkeimpiä edustajia.  Yritysostot ja sulautumiset ovat yritysten usein käyttämiä tapoja laajentaa tuotevalikoimaansa. Esimerkiksi kesäkuussa 2018 Brunswick Corporation ilmoitti ostaneensa Power Productsin 910 miljoonalla dollarilla saadakseen Power Productsin tuotteet osaksi omaa tuotevalikoimaansa.

Lähde: US today, US Census Bureau, Marketwatch

 
Suomalaisyritykselle mahdollisuus miljoonatilauksiin…

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter