Asiaa voidaan tarkastella kahdesta näkökulmasta, USA:n yleisen tilanteen näkökulmasta tai yrityksen näkökulmasta.

Yhdysvallat on maailman suurin ja vakain talous, joten maariski on pieni.  Jotkut suomalaiset yrittäjät kuitenkin vierastavat uuden hallinnon värikkäästä menoa. USA:n nykyinen poliittinen elämä tähtää uudelleen valintaan ja suuriin otsikoihin joka päivä. Tällä menolla ei ole juurikaan yhtymäkohtia ruohonjuuritason liiketoimintaan.  Presidentit ja kampanjat tulevat ja menevät, mutaa Yhdysvaltojen talous menee aina eteenpäin kuin veturi, joskus nopeammin ja joskus hitaammin.  Tällä hetkellä kasvu- ja työllisyyslukemat ovat parhaita vuosikymmeniin. Dollari on edelleen maailman vakain valuutta.  Käynnissä oleva kauppasota koskee Kiinaa ja EU:ssa teräksen vientiä, eli ei vaikuta suomalaisen yrittäjän arkeen millään tavalla.

Parempi näkökulma viennin aloittamiseen on oman yrityksen näkökulma. Jos omistajilla ja johdolla on halu kasvaa, niin nyt on hyvä aika lähteä USA:aan.

Pelkästään kotimarkkinoilla toimimisen riskit kasvavat, koska Italia luo painetta uuteen eurokriisiin.  Italian kansantalous on kymmenen kertaa suurempi kuin Kreikan kansantalous, joten Italian kriisin paheneminen voi johtaa jopa euron hajoamiseen. Mikäli euro hajoaisi, niin silloin markka tulisi takaisin tuoden mukaan korkeat korot ja epävakaan valuutan.  Tässä tilanteessa dollarituloja saava yrityksen tulos paranisi euron hajoamisen myötä.

Ota yhteyttä Capteeniin:

Sanna Kalliola
040 410 1727

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter