Oman yrityksen perustaminen on amerikkalaisen unelman ydin. Monet amerikkalaiset ovat aloittaneet köyhyydestä ja kovalla työllä, hyvillä ideoilla ja järkevällä toiminnalla tulleet menestyviksi yritysjohtajiksi.

Parin viime vuosikymmenen aikana on syntynyt uudenlainen startup-teknologiayritysten kulttuuri, ja monet niistä ovat kasvaneet miljardien dollarien arvoisiksi yrityksiksi. Monet uudet yrittäjät koettavat olla seuraava Facebook tai Uber. Viime vuoden aikana teknologia-startupien määrä kasvoi 47%.

Teknologia-startupien määrän kasvu johtuu erityisesti tarjolla olevista nopeista internetyhteyksistä. Internet on myös tehnyt mahdolliseksi aloittaa uusi yritystoiminta missäpäin tahansa USA:ssa, mutta joillakin alueilla startup-kulttuuri on aktiivisempaa kuin muualla.

Monet amerikkalaiset ajattelevat, että Piilaakso, joka sijaitsee San Jose-Sunnyvale-Santa Clara -alueella, olisi USA:n yritystoiminnan keskipiste. Tuoreen USA:n startup-yrityksiä koskevan selvityksen mukaan Piilaakso ei kuitenkaan pääse edes startup-alueiden kymmenen kärkeen, vaikka monet muut Kalifornian kaupungit pääsevät.

24/7 Wall Street käytti vuoden 2018 The Kauffman Index of Startup Activity -dataa selvittääkseen kaupunkialueet, joilla yritystoiminta on aktiivisinta. Data kertoo, kuinka iso osuus väestöstä aloittaa yritystoiminnan, mikä osuus yrityksistä on startupeja ja oman yritystoiminnan aloittavien henkilöiden työllisyystilanteen.

Näiden tärkeiden mittareiden lisäksi monet muutkin tekijät voivat vaikuttaa suotuisasti uuden yrityksen perustamiseen. Alueen elinkustannukset, korkeasti koulutettujen asukkaiden osuus, sijoittajien ja asiakkaiden läheisyys – kaikki nämä tekijät voivat tehdä startupista voittajan tai häviäjän.

The Kauffman Foundation’s Index of Startup Activityn perusteella 24/7 Wall Street listasi viisi kaupunkialuetta, joilla startup-aktiviteetti oli korkeinta. Listauksessa on kolme näkökantaa: uusien yritysten suhteellinen määrä, palkkatyöstä tulleiden uusien yrittäjien osuus ja startupien tiheys.

Uusien yritysten suhteellinen määrä kertoo, kuinka suuri osa väestöstä ryhtyy yrittäjiksi yhden kuukauden aikana. Palkkatyöstä tulleiden uusien yrittäjien osuus kertoo, kuinka suuri osa uusista yrittäjistä jätti palkkatyön ryhtyäkseen yrittäjäksi. Startupien tiheys on määritelty startup-yritysten määränä kutakin tuhatta yritystä kohden. Startup on määritelty yrityksenä, joka on nuorempi kuin yksi vuosi ja jolla on omistajansa lisäksi ainakin yksi muu työntekijä.

5. Las Vegas-Paradise

 • Startupeja 1000 yritystä kohden: 120,7
 • Uuden yrityksen perustaneiden osuus väestöstä kuukaudessa: 0,42 prosenttia
 • Kuukausittaiset elinkustannukset: 2701 $

Vaikka Las Vegas tunnetaan Amerikan leikkikenttänä, siellä asuvat ihmiset osaavat työskennellä ahkerasti. Missään muulla alueella ei ole yhtä korkeaa startup-tiheyttä kuin Las Vegasissa. Yli 12 prosenttia Las Vegas-Paradise metropolialueen yrityksistä on alle vuoden ikäisiä ja työllistävät vähintään yhden henkilön omistajansa lisäksi.
Las Vegas on yksi halvimmista ja menestyneimmistä paikoista perustaa uusi yritys. Useimmilla 40 parhaasta startup-alueesta kuukausittaiset elinkustannukset henkeä kohden ylittävät 3000 $. Noin 2700 $:n kuukausikuluilla Las Vegasin yrittäjät ovat suojassa rahoitusongelmilta, jotka voisivat kaataa uuden yrityksen. Suurin osa uusien yritysten epäonnistumisista johtuu heikosta tulovirrasta.
Vegas tunnetaan myös lukuisista näyttelyistään ja messuistaan kuten Consumer Electronics Show. Näissä tapahtumissa pienyrityksetkin voivat esitellä tuotteitaan ja palveluitaan sijoittajille ja kuluttajille ympäri maailmaa.

4. San Diego-Carlsbad-San Marcos

 • Startupeja 1000 yritystä kohden: 95,9
 • Uuden yrityksen perustaneiden osuus väestöstä kuukaudessa: 0,49 prosenttia
 • Kuukausittaiset elinkustannukset: 3903 $

Kauffmanin vuoden 2017 startup-aktiivisuuden tilastossa San Diegon alue paransi sijoitustaan startup-alueena enemmän kuin mikään muu alue USA:ssa. Vuonna 2016 alue ei ollut edes kymmenen parhaan joukossa uusille yrityksille. Kun työntekijät jättävät palkkatyön ryhtyäkseen yksityisyrittäjiksi, uuden yrityksen tarjoamien mahdollisuuksien täytyy olla tarpeeksi houkuttelevia verrattuna varmaan kuukausipalkkaan. Koko maan laajuisesti 86,3 prosenttia uusista yrittäjistä oli työllisiä, mutta San Diegossa vastaava luku oli 82,5 prosenttia, mikä tarkoittaa, että pienempi osuus väestöstä jätti palkkatyön ryhtyäkseen yrittäjiksi.
Monet ajattelevat Piilaakson olevan Kalifornian tärkein startup-alue. Viime aikoina kuitenkin sen naapurialue San Diegosta on tullut monien kasvavien ja uusien yritysten, kuten Taphunterin, kotiseutu. Taphunterin palvelu auttaa baareja ja ravintoloita ylläpitämään ajantasaisia juomalistoja kaikilla alustoilla, jotta kanta-asiakkaat pysyvät selvillä, mitä hanajuomia niillä kulloinkin on tarjolla.

3. Los Angeles-Long Beach-Santa Ana

 • Startupeja 1000 yritystä kohden: 92,3
 • Uuden yrityksen perustaneiden osuus väestöstä kuukaudessa: 0,56 prosenttia
 • Kuukausittaiset elinkustannukset: 3569 $

Missään muussa merkittävässä Yhdysvaltojen kaupungissa ei suurempi osuus asukkaista perusta omaa yritystä kuin Los Angelesissa. Yhden kuukauden aikana noin 0,56 prosenttia Los Angelesis aikuisväestöstä aloittaa oman yrityksen. Uusin yritysten osuus kaikista yrityksistä on jaetulla kärkipaikalla yhdessä Miamin kanssa.
Kustannukset voivat olla merkittävä este yrityksen kehittämiselle. Huippulahjakkaiden työntekijöiden houkutteleminen palkalla ja eduilla voi muodostua kohtuuttoman kalliiksi. Vaikka Los Angelesin alue onkin yksi kalleimmista suurkaupungeista startupeille, siellä terveydenhoitokulut ovat alhaisimpien joukossa. Terveydenhoito maksaa tyypillisessä yhdysvaltalaiskaupungissa lähes 400 $ kuukaudessa, mutta Los Angelesin alueella keskimääräiset terveydenhoitokulut ovat vain 262 $.

2. Austin-Round Rock-San Marcos

 • Startupeja 1000 yritystä kohden: 104,5
 • Uuden yrityksen perustaneiden osuus väestöstä kuukaudessa: 0,51 prosenttia
 • Kuukausittaiset elinkustannukset: 3197 $

Austinin väestö on yksi parhaiten koulutetuista, kun verrataan kaupunkeja, joissa on paljon yritystoimintaa. Noin 44,8 prosentilla kaupungin aikuisista on vähintään alempi korkeakoulututkinto, kun kansallinen keskiarvo on 32,0 prosenttia. Koska Austinin väestö on hyvin koulutettua, startupeilla on mahdollisuuksia valita työntekijöitä moniin erilaisia taitoja vaativiin tehtäviin hyvien ehdokkaiden joukosta.
Ehkäpä juuri kaupungin korkeasti koulutetun työvoiman ansiosta Austinissa ei ole pulaa strtupeista. Yli 10 prosenttia kaupungin yrityksistä on alle vuoden ikäisiä ja työllistävät ainakin yhden ulkopuolisen työntekijän, mikä on neljänneksi korkein osuus koko maan suurkaupunkien joukossa.

1. Miami-Fort Lauderdale-Pompano Beach

 • Startupeja 1000 yritystä kohden: 107,8
 • Uuden yrityksen perustaneiden osuus väestöstä kuukaudessa: 0,56 prosenttia
 • Kuukausittaiset elinkustannukset: 3107 $

Kauffman Foundationin viimeisimmän raportin mukaan Miami-Fort Lauderdale-Pompano Beach -metropolialueella on USA:n korkein startup-aktiivisuus. Miamin alueen asukkaista 0,56 prosenttia ryhtyy yrittäjiksi joka kuukausi, mikä on yhdessä Los Angelesin alueen kanssa valtakunnan korkein tulos.
Miamin startup-tiheys on myös USA:n toiseksi korkein. Noin 10,8 prosenttia yrityksistä on alle vuoden ikäisiä ja työllistävät perustajansa lisäksi ainakin yhden työntekijän, mikä jää jälkeen vain Las Vegasin tuloksesta. Miamin mikroyritysten osuus on kasvanut merkittävästi muutaman viime vuosikymmenen aikana. Vuonna 1983 alueen pienyriyksistä 47,3 prosentilla oli vähemmän kuin viisi työntekijää. Vuonna 2014 Miamin alueen pienyrityksistä 64,7 prosentilla oli työntekijöitä neljä tai vähemmän.

Lähde: US Today

 
Valmistava teollisuus palaa näihin Amerikan kaupunkeihin…

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter