Pacificin yliopiston opiskelijoiden unelmat ovat täyttymässä, he nimittäin saavat ruokaa ja juomaa kuljettavan robotin.

PepsiCon vuonna 2015 luoma Hello Goodness -brändi tuottaa kuluttajille terveellisempiä ruokia ja juomia yhteistyössä San Franciscon lahden ympäristössä toimivan Robby Technologies -yhtiön kanssa. Tarkoituksena on luoda itsenäisesti toimiva ruokarobotti. Kalifornian Stocktonissa sijaitsevassa yliopistossa opiskelijat voivat tilata ruokia ja juomia ympäri kampusta snackbot-appin kautta aamuyhdeksästä iltapäiväviiteen.

“Toivotamme tervetulleeksi kampuksellemme snackbotin, joka tarjoaa käteviä ja ravitsevia vaihtoehtoja“, sanoo lausunnossaan Matt Camino, verkkokaupankäynnin johtaja Pacificin yliopistossa Stocktonissa.

Snackbot on itsenäinen, ulkona ajava robotti

Kaikki ruuat ja juomat ovat osana Hello Goodness -tuoteperhettä. Niihin sisältyvät juomapuolelta Pure Leaf Tea sekä LIFEWTR ja ruokapuolelta Baked Lay’s -sipsit sekä SunChipsit.

Tästä päivästä lähtien Pacificin yliopisto aikoo testata muutaman viikon ajan kolmesta viiteen snackbotia ympäri kampusta, kertoo PepsiCon varatoimitusjohtaja Scott Finlow.

Finlow sanoo, että PepsiCon tietojen mukaan sen snackbot on ensimmäinen itsestään toimiva robotti, jonka on kehittänyt kuluttajatuoteyhtiö ja joka jakelee tuotteita USA:ssa.

Finlowin mukaan snackbot on uuden sukupolven kätevien ja terveellisempien tuotteiden kuljettaja. Hän kuitenkin kieltäytyi paljastamasta, kuinka paljon PepsiCo tarkalleen investoi snackboteihin. Snackbot kuvastaa hyvin kuluttajien tarpeita ja vaatimuksia sekä myös teknologian kehitystä.

Snackbotit liikkuvat yhdellä latauskerralla yli 32 kilometriä. Yllättävä sää tai pimeys ei kumpikaan ole haitaksi snackbotin liikkumiselle. Siinä nimittäin on kamera ja ajovalot, jotka auttavat navigoimaan milloin vain. Snackbotissa on myös ominaisuus, jolla se pystyy ajamaan tien reunakiveyksien ja jyrkkienkin paikkojen yli.

Tämä ilmoitus seuraa tapahtumarikasta vaihetta yhtiön toiminnassa. Elokuussa PepsiCon entinen toimitusjohtaja Indra Nooyi kertoi lopettavansa toimessaan. PepsiCon entinen hallituksen puheenjohtaja Ramon Laguarta teki samoin kuin Nooyi.

Elokuussa PepsiCo myös osti israelilaisen SodaStreamin 3,2 miljardilla dollarilla luottaen poreveden suureen menekkiin. Lokakuussa PepsiCo ilmoitti hankkivansa kasvipohjaisia ravintopatukoita valmistavan Health Warriorin keskittyessään terveyttä edistäviin tuotteisiin.

100119-2-b2

Lähde: US Today, PepsiCo

 
Yhdysvaltojen viennin käynnistäminen –kirja julkaistu >

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter