Kalifornian hiilipäästöjen vähentämisen kärkikohteena ovat kulkuneuvot. Sähköautot ovat joka tapauksessa lyömässä läpi automarkkinoilla.

Viime elokuussa Kalifornian osavaltiossa hyväksyttiin laki, joka määrää, että osavaltion kaikki sähkö pitää tuottaa hiilettömillä energialähteillä vuoteen 2045 mennessä.  Päätös on virstanpylväs energia-alan hiilijalanjäljen pienentämisessä, ja jos kuvernööri Jerry Brown sen allekirjoittaa, merkitsee se osavaltion energiajärjestelmän täysremonttia.

Kalifornia saa jo 29% sähköstään hiilettömästä tuuli- ja aurinkoenergiasta sekä biomassasta ja geotermisestä energiasta. Osavaltio onkin jo vähentänyt kasvihuonekaasupäästöjään 1990-luvun tasolle. Osavaltion suurimman päästöjen aiheuttajan, kulkuneuvojen, päästöt ovat tuskin hievahtaneetkaan tällä vuosisadalla.

Siksi sähköautojen myyntimäärää Kaliforniassa on tärkeä seurata. Bloombergin viimevuotinen kolmannen vuosineljänneksen ensimmäinen kuukausittainen sähköautojen myyntiraportti osoittaa joitakin tärkeitä kehityssuuntia USA:n suurimman osavaltion automarkkinoilla.

Vuoden ensimmäisellä puoliskolla yli 10% Kaliforniassa myydyistä uusista kulkuneuvoista oli akulla toimivia. Näihin kuuluu hybridiautoja kuten Toyota Prius, joissa ei ole sähkönlatauspistokkeita, hybridejä, joissa on sellainen sekä täysin sähköllä toimivia autoja, joissa ei ole lainkaan polttomoottoria.

Kalifornian hybridi- ja sähkökulkuneuvojen osuus koko kulkuneuvokaupasta

Tiedot paljastavat kolme trendiä. Ensimmäinen on jatkuva hybridiautojen markkinaosuuden pieneneminen: 7 prosentin osuus vuonna 2013 on pudonnut 4 prosenttiin vuoden 2018 alkupuoliskolla.  Muutos on merkittävä, kuten sekin, että akkukäyttöiset sähköautot ovat nyt suositumpia kuin ladattavat hybridit.

Vuonna 2017 ladattavien sähköautojen myynti oli yli 6% uusien autojen myynnistä Kaliforniassa. Luku ei ole kovin suuri, mutta se tulee kasvamaan. Kysymys kuuluukin: Kuinka paljon myynti kasvaa?

Ladata vai eikö ladata?

Kalifornian hybridien ja ladattavien hybridien myynti prosentteina kulkuneuvojen kokonaismyynnistä

Norjalta meni vuosikymmen siihen, että sähkökulkuneuvot saavuttivat 6 prosentin markkinaosuuden, mutta vain viisi vuotta sen kasvattamiseen 6 prosentista 47 prosenttiin.

Norja on erikoistapaus johtuen avokätisistä tuista, jollaisia ei ole muualla. Se kuitenkin osoittaa, että markkinakäänteitä tapahtuu, ja kun niitä tapahtuu, markkinat voivat muuttua hyvinkin nopeasti. 6 prosenttia ei välttämättä ole mikään maaginen kynnysarvo, mutta se voi olla alku räjähdysmäiselle kasvulle Kaliforniassa kuten se oli Norjassa.

Markkinakäänteitä on yleisesti lähes mahdotonta ennustaa. Yleisesti kuluttajatuotteiden tapauksessa markkinakäänteen tulo kestää odotettua kauemmin, mutta muutos on lopulta odotettua nopeampi. Olemme vielä muutaman vuoden päässä todellisesta markkinakäänteestä sähkökulkuneuvojen käyttöönotossa, mutta hetki on tulossa lähemmäksi.  Kuluttajien valinnat ovat tässä ratkaisevia, ja jotta myynti todella kohoaisi on markkinoille tultava hintakilpailukykyisiä malleja kaikkiin tuoteryhmiin.  Siihen menee vielä jonkin aikaa, mutta merkittävimpien autonvalmistajien suunnitelmista näkee, että ennennäkemätön määrä uusia malleja on tulossa markkinoille 2020-luvun alkupuoliskolla.

Sähkökulkuneuvojen markkinoissa on tietenkin paikallisia eroja, ja joillakin alueilla on jo tultu muutoskäyrän jyrkälle alueelle. Esimerkiksi Oslon ja Palo Alton autokauppiaat voisivatkin sanoa, että markkinakäänne tapahtui jo jonkin aikaa sitten.

Maailmanlaajuisesti kuluttajat ostavat nyt miljoona sähkökulkuneuvoa puolen vuoden aikana.  Kuten Bloomberg Opinionilla työskentelevä Liam Denning kirjoitti viime elokuussa, sähköautot ovat edelleen vain pieni osa kulkuneuvojen kokonaismarkkinasta, mutta merkittävä osa automarkkinoiden kasvusta.  Miljoona sähkökulkuneuvoa on puolet kalifornialaisten vuodessa ostamien uusien autojen lukumäärästä.  Kalifornialaisille on pian tarjolla monen tyyppisiä houkuttelevia, hintakilpailukykyisiä sähkökulkuneuvoja.  Nämä tekijät tulevat varmasti lisäämään sähköautojen myyntiä huomattavasti.

Päästöttömät sähköautot eivät ehkä saavuta Kaliforniassa vaadittua 100 prosentin hiilettömän sähköenergian tasoa.  Jos ne kuitenkin saavuttavat Norjan myyntimäärät, niin Kaliforniasta tulee jo yksinään miljoonan sähkökulkuneuvon vuosimarkkina-alue.

Lähde: Lähde: Bloomberg NEF, California New Car Dealers Association, Marklines

 
Amerikassa robotti kuljettaa ruoat ja juomat >

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter