Vuonna 2019 kolme Amerikan pienyrityksiin eniten vaikuttavaa trendiä ovat yllättäviä. Ne kaikki liittyvät kuitenkin toisiinsa.

Nro. 3: Etätyöntekijät ovat enimmäkseen onnellisia työntekijöitä.

Amerikkalaisten työnantajien on entistä vaikeampaa löytää työntekijöitä, koska työttömyysaste on historiallisen matalalla. Siksi huippukyvyt (ja itseasiassa myös keskinkertaiset ja surkeat kyvyt) sanelevat ehdot.

Yksi vaadituista ehdoista on vapaus työskennellä milloin ja missä halutaan. Siksi etätyö ei ole vain yleistä tai ekstraa vaan usein myös vaatimus työlle. Vuoteen 2020 mennessä kolme neljännestä kaikista työntekijöistä odotetaankin olevan liikkuvia työntekijöitä.

Mahdollisuus työskennellä missä ja milloin vaan ei selvästikään estä monia ihmisiä muuttumasta haamutyöntekijöiksi.

Quartz at Workin mukaan Yhdysvaltain keskuspankki on listannut haamutyön nousevana trendinä töissä. Yhdysvaltain keskuspankin julkaisun: ”Summary of Commentary on Current Economic Conditions”, mukaan monet työnantajat kertoivat tulleensa haamutetuksi mikä tarkoittaa sitä, että työntekijä lakkaa tulemasta töihin ilmoittamatta ja on täten tavoittamattomissa.

Nro. 2: Keikkatalous on kasvava talous

Viimeaikaisen Bankraten tutkimuksen mukaan lähes 40%:lla amerikkalaisista on sivubisnes. Se voi tietenkin olla mikä vaan. Täyspäiväinen työntekijä, joka ajaa töiden jälkeen Lyftiä tai kotiäiti, joka myy töitään Etsyssä tai muusikko, joka pitää pianotunteja keikkojensa välissä.

Joka tapauksessa keikkatalouden saapuminen tarkoittaa, että nämä sivubisnekset eivät ole epätavallisia. Ne ovat oikeastaan hyvinkin tuottavia. Bankraten mukaan keskiverto sivubisnes tuottaa vuodessa noin 8,000 dollaria.

Keikkatalous on siis uusi normi Amerikassa vuodelle 2019.

Nro. 1: Pieni on suurta.

Yksi niistä syistä miksi ihmiset voivat nykyään työskennellä etänä ja tehdä tuottavia sivukeikkoja on se, että suuret yritykset mahdollistavat heille parempia työvälineitä olla aikaansaavia ja menestyviä.

On olemassa kirjava pilvipalveluiden ja -applikaatioiden joukko, josta voidaan poimia esiin vaikkapa Microsoft Office365, joka mahdollistaa ihmisten työskentelyn yhdessä ilman fyysistä läsnäoloa. Vielä merkittävämpiä ovat työkalut, jotka mahdollistavat kokonaisen yrityksen pyörittämisen helposti ja halvalla verkossa yrityksen koosta riippumatta.

Esimerkkinä Wix:n uusi tuote nimeltä Ascend. Wix tunnetaan tavallisesti yrityksenä, joka auttaa käyttäjänsä luomaan ammattimaisia internetsivustoja helposti ja edullisesti. Wixin tyytyväiset asiakkaat puhuvatkin vuolaasti yrityksen puolesta. Heillä on hieno tuote, mutta kil Ascend, millä käyttäjä kykenee auttamaan pienyritystään vieläkin enemmän.

Esimerkiksi yhdeltä kojelaudalta voit:

  • Luoda oikeat hakukoneoptimoidut sivut.
  • Saada ilmoituksia siitä, kuka on sivustollasi, ja millä sivulla. Lisäksi pystyt keskustelemaan heille reaaliaikaisesti.
  • Tarvitsetko videon? Luo sellainen viidessä minuutissa. Klikkauksella postaat sen sosiaaliseen mediaan. Toisella klikkauksella postaat sen YouTubeen.
  • Hallita sähköpostia ja sosiaalisen markkinoinnin kampanjoita.
  • Hoitaa kontakteja, antaa hintatarjouksia, valvoa työn kulkua ja laskuttaa asiakkaita.

Toinen samankaltainen esimerkki on Thryve.

On tärkeää huomata, että tämänkaltaiset mahtavat työkalut tulevat edustamaan valtavirtaa tulevaisuudessa. Työn vallankumous ja selkeä trendi vuodelle 2019 ei ole vain sitä, että on mahdollista työskennellä missä ja milloin haluat, tai että kaikkien kannattisi aloittaa sivubisnes, vaan myös, että pienyrityksen on nyt mahdollsta näyttää ja olla johdettu yhtä hyvin ja ammattimaisesti kuin tärkein ja suurin kilpailija.

Lähde: US Today

 
Whole Foodsin 10 suurinta ruokatrendiä vuodelle 2019 >

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter