Olisipa taas kesä. Grillijuhlien, matkojen ja rantojen sekä muuttamisen luvattu aika. Vuosittain noin 40 miljoonaa amerikkalaista vaihtaa asuinkaupunkia, ja lähes 45% tekevät muuttonsa Memorial Dayn ja Labor Dayn välisenä aikana.

Vaikka muuttaminen onkin stressaavaa, voi edulliseen kaupunkiin muuttaminen olla hyvä valinta, kun tavoitellaan taloudellista vapautta. Taloudelliseen tulevaisuuteesi vaikuttavat elinkustannukset, osavaltion verot ja tietysti mahdolliset ansiot. Elämänlaatua ei tarvitse kuitenkaan uhrata taatakseen taloudellista vakautta.

Monet kaupunkien asukkaat eivät voisi koskaan kuvitella muuttavansa pois rakkaasta New Yorkista tai San Fransiscostaan. Tietysti tämä tulee heille kalliiksi, sillä jos 100,000 dollaria tienaava Brooklynissa asuva newyorkilainen muuttaisi saman osavaltion Buffaloon, voisi hän ylläpitää elintasonsa vain 59,452 dollarilla!

Ohessa lista kootusta kymmenestä amerikkalaisesta kaupungista, jotka ovat viimeisten vuosien aikana todistaneet tarjoavansa korkeaa elämänlaatua hidastamatta tulovirtaasi.

1. Madison, Wisconsin

NerdWallet ja Livabilty ovat sitä mieltä, että Madisonin palvelut, edullinen koulutus ja terveydenhuolto sekä matala työttömyysaste tekevät siitä yhden Amerikan parhaista kaupungeista. Tiesitkö, että siellä on asukasta kohden enemmän ravintoloita kuin missään muualla Yhdysvalloissa? Madisonissa et elä nälkäisenä.

2. Denver, Colorado

Numeo listasi Denverin USA:n parhaimmiksi kaupungeiksi perustuen muun muassa elämänlaatuun, sähkön hintaan, turvallisuusuuteen, terveydenhuoltoon, saasteettomuuteen sekä moneen muuhun. Uskomme, että on vaikea päihittää maisemia Rocky Mountainsille.

3. Plano, Texas

Plano kerskailee korkeilla keskituloillaan ja matalilla elinkustannuksillaan. Nämä tekevät Planosta yhden Amerikan edullisimmista kaupungeista. Sitä lähellä ovat  Dallas, Fort Worth ja Arlington.

4. Minneapolis/St. Paul, Minnesota

Vaikka tuloverot ovat 9,85%, on näillä kaksoskaupugeilla molemmilla matalat elinkustannukset ja korkeat tulotasot. Minneapoliksen kulttuuriin kuuluu paljon muutakin kuin pelkkä Mall of America. Siellä on enemmän teatteripaikkoja asukasta kohden kuin missään muussa Amerikan kaupungissa New Yorkia lukuun ottamatta.

5. Seattle, Washington

Seattle on hyvä kaupunki kukkarollesi ja terveydellesi, sillä siellä ei ole osavaltion tuloveroja, saaste- ja rikostasot ovat matalat sekä ostovoimaindeksi vahva. Tuo tullessasi sateenvarjosi, hienosunut makuaistisi sekä ihmettelyn tajusi.

6. Lincoln, Nebraska

Lincoln on yksi parhaista kaupungeista elämänlaadulle, koska siellä on matalat elinkustannukset (etenkin asumisessa), yksi USA:n kaupunkien matalin työttömyysaste, osavaltion verotaso 6,84% sekä talouskasvu valmistuksen, energian ja koulujen parissa. Yhdeksän collegea ja yliopistoa alle 300 000:n asukkaan kaupungissa pitävät tämän keskilännen kaupungin nuorekkaana sekä jatkuvasti oppivana ja kehittyvänä.

7. Round Rock, Texas

Listamme pienin kaupunki kasvaa nopeasti johtuen sen talouskasvusta puhtaassa energiassa, valmistuksessa ja ohjelmistonkehityksessä. Round Rock kehuskelee korkealla keskitulotasollaan ja matalilla elinkustannuksillaan. Livability nimesi kaupungin vuonna 2015 “parhaaksi paikaksi elää” ja se sijoittui kolmanneksi NerdWalletin “edullisimmaksi paikaksi” -listalla vuonna 2014. Siellä ei tietenkään myöskään ole osavaltion tuloveroja. Paikka on saanut nimensä esihistoriallisen pyöreän kiven mukaan. Ihmisten uskotaan asuneen siellä jo vähintään 9200 eaa.

8. Cedar Rapids, Iowa

Cedar Rapidsissa asumiskustannukset ovat keskimäärin 44,000 dollaria vähemmän kuin kansalliset keskivertoasumiskustannukset 133,900 dollaria. Cedar Rapidsissa on yli 96 puistoa ja luontopolkua, ääretön määrä ravintoloita, shoppailua sekä taidepaikkoja. Tämä “viiden vuodenajan kaupunki” todistaa, että Iowa voi tarjota muutakin kuin pelkkää maissia.

9. Fort Wayne, Indiana

Kuvittele kaupunki, jossa keskiverto asukas maksaa vain 24% palkastaan vuokraan ja jossa asukas maksaa kiinteähintaisen tuloveron joka on vain 3,4%. Lisää kaupunkiin vielä kolme minor league -urheilujoukkuetta, 86 julkista puistoa, kuuluisa eläintarha sekä mielenkiintoinen historia. Näin sinulla on edessäsi Fort Wayne, Indiana.

10. Buffalo, New York

Buffalossa on ollut viime vuosina yritystoiminnan kasvua. Forbes listasikin sen Amerikan edullisimmaksi kaupungiksi vuonna 2014. Buffalon keskivertotuloinen asukas maksaa vain 22,6% palkastaan vuokraa ja keskiverto työviikko kestää 36 tuntia. New Yorkin Buffalon State Universityn omistajilla tai työntekijöillä ei ole henkilökohtaisia veroja eikä työveroja. Näillä asukkailla on sekä aikaa että resursseja vapaa-ajan elämiseen.

 

Lähde: Robbins Research International

Viisi tärkeää data-asiaa vähittäismyyjille ja tuotemerkeille vuonna 2019 >

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter