US Market Entry alkaa aina toimiston pöydän takaa. Tässä vaiheessa ei olla ehkä vielä päätetty lähteä liikkeelle täydellä sitoutumisella, vaan katsotaan tilannetta oman osaamisen, aiemmin koettujen USA:n kokemusten sekä oman verkoston USA:n kokemuksen kautta. Yrityksen USA:n liiketoiminta saattaa tässä vaiheessa vaikuttaa tietynlaiselta. Todellisuus kuitenkin kovin usein eroaa täysin odotuksiin ja uskomuksiin verrattuna.

Tämä yleensä aukeaa Yrityksen edustajalle vasta kun he ovat matkustaneet Amerikassa muutaman päivän, ja ollaan käyty vasta yhden osavaltion muutamia kohteita läpi. Jäljellä olisi vielä 4 uutta osavaltiota ja 15 tapaamista. Tähän mennessä on ajettu 800 mailia.

Yhdysvallat on markkinana valtava yritykselle kuin yritykselle. Liittovaltio, mihin kuuluu 50 osavaltiota on kokonaisuutena liian suuri suomalaiselle yritykselle avattavaksi yhdellä kertaa. Pelkästään yhden alueen käynnistäminen on vastaava urakka kuin koko Pohjoismaiden markkinoiden täysmittainen käynnistäminen ja viennin avaaminen.

Termi “jenkkimarkkina” ei ole riittävän tarkka toteutettavalle Market Entry suunnitelmalle, vaan pitää kyetä sanomaan mistä osavaltiosta lähteä liikkeelle, miksi ja koska. Tässä kohtaa muiden kokemukset ja omat oletukset eivät välttämättä enää ole hyödyllisiä työkaluja, vaan asia pitää avata ja tehdä selkeä, toteutettavissa oleva suunnitelma mikä ottaa kantaa mahdollisiin kustannuksiin, tuotto-odotuksiin, mistä osavaltiosta lähteä liikkeelle- ja minkä vuoksi, ja millä aikataululla.

Jos USA kiinnostaa, lähetä minulle sähköpostia ja keskustellaan

simo.lahtinen@capteeni.com

Tai soita

+1 641 451 1906

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter