Yritystä perustaessasi tulet väistämättä tekemään virheitä, ellet ole kokenut yrittäjä. Jotkut virheet ovat pieniä ja ovat osa uuden yrittäjän oppimisprosessia. Suuremmat virheet voivat olla haitaksi yrityksellesi.

Mutta mitkä virheet ovat pieniä, mitkä suuria?

Alla viisi virhettä, joita aloittavan yrittäjän tulisi välttää.

1. Kulujen aliarvioiminen

Ei ole mitään pahempaa kuin se, että uutta yritystä perustettaessa ei ole tarpeeksi rahaa käytettävissä. Kun perustat yrityksen, laitat paljon peliin: muun muassa nimesi, maineesi, rahasi, luultavasti muidenkin rahaa, perheesi tulevaisuuden. Käytä siis mahdollisuutesi ja tee päteviä ja parhaita valintoja.

Tämä onnistuu budjetoimalla tarpeeksi rahaa. Ennen kaikkea perheen tuloja täytyy olla pankissa vähintään puolen vuoden ajalta ennen kuin yrityksesi ovet avaat. Näin saat aikaa valmistautua, hankkia asiakkaita, laskuttaa ja saada maksuja. Myös markkinointia varten tarvitaan kylliksi toimivaa pääomaa.

2. Epäonnistunut markkinointisuunnitelma

Uuden yrityksen perustaminen on kuin olisi yksin pimeässä huoneessa – tiedät olevasi siellä mutta kukaan muu ei tiedä. Ainoa tapa laittaa valot päälle ja kertoa yrityksestäsi maailmalle (tässä tapauksessa potentiaalisille asiakkaille) on mainonnan ja markkinoinnin avulla.

Tee siis markkinointisuunnitelma ennen kuin ajatteletkaan yrityksesi avaamista. Kuinka saat ihmiset tietoiseksi yrityksesi olemassaolosta? Millaista strategiaa käytät esimerkiksi offlinessa, netissä tai sosiaalisessa mediassa? Hyvistä ideoista ei ole puutetta ja on sinun tehtäväsi oppia mitkä niitä ovat, tehdä niistä suunnitelma ja ottaa ne käyttöön.

3. Rahojen tuhlaaminen

Jos olet perustamassa yritystä, on sinulla luultavasti valmiiksi käytettävää rahaa. Olet saattanut saada sen esimerkiksi lainana pankista, setä Joelta tai omaisuutta myymällä. Mitä ikinä se onkaan, on sinulla luultavasti rahaa, jonka käytät vuokraan, inventointiin, tietokoneisiin jne.

Ota rauhallisesti.

Kasvata pääomaasi, tee siitä pysyvää, ole säästäväinen. Yksi suurimmista virheistä olisi se, että et käytä rahanippuasi viisaasti. Se vie jonkin aikaa ennen kuin tuottosi alkavat kasvaa, joten pidä kiinteät kustannuksesi matalina ja ota rauhassa.

4. Väärän valinnan tekeminen

Elämässä on vain muutama kerta, kun voit aloittaa uuden yrityksen tyhjästä, joten tee se huolella. Sinun täytyy valita bisnes jota rakastat, johon koet intohimoa ja jolla pystyt tienata rahaa. Vaikka rakastaisitkin 1700-luvun flaamilaista arkkitehtuuria, bisnes ei.

5. Kaiken tekeminen yksin

Vaikka sinulla olisikin yhden ihmisen yritys, ei sinun silti pitäisi tehdä kaikkea yksin. Tarvitset joukon ihmisiä, joiden kanssa voit jakaa ideoita. Ehkä tarvitset apulaisen pitämään järjestystä yllä. Harkitse neuvonantajan hankkimista, joka voi autaa sinua neuvoilla, sopimuksilla ja palautteella. Tarvitset vierellesi menestykseesi sitoutuneen tiimin. Entäs jos hankkisit itsellesi mentorin?

Lähde: US Today
Amerikan mahdollisuudet auki suomalaisyritykselle >

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter