Erilaiset vientiohjelmat ovat perinteisesti olleet suomalaisyritysten tapa avata USA:n markkinoita. Nyt kysymys kuuluukin ovatko nämä oikeasti ne kaikista tehokkaimmat keinot suomalaisen yrityksen Amerikan markkinoiden avaamiseen?

Vertailun vuoksi lähestyn tätä skenaariota esimerkin avulla.

Olet lempääläläisen yrityksen johtaja ja istut torstai-iltapäivänä konttorilla viimeistelemässä päivän työtehtäviä ja luokkahuoneeseen saapuu 15 eri mongolialaisyrityksen edustajaa + muita sparraajia. Tiedät, että tapaaminen oli sovittu sähköpostitse joitakin kuukausia aiemmin. Kuuntelet 15 eri pitchiä, n. 2-3 minuuttia kappale, esität joitakin kysymyksiä ja siirryt eteenpäin. Voi olla, että jokin yrityksistä herättää mielenkiintosi tarjoamallaan.

Toinen vaihtoehto on että sinulle soittaa muutamia viikkoja ennen varsinaista keskustelua suomalainen asiantuntija joka on oikeasti ja aidosti perehtynyt yritykseesi ja esittelee uuden, Suomen vaativille markkinoille pyrkivän yrityksen Aasiasta.

Kiinnostuksesi vastaanottaa juuri tämän yrityksen edustaja kasvaa niin suureksi että suostut uhraamaan omaa työaikaasi tämän mahdollisuuden läpikäyntiin ja toteat, että jos kiinnostus lopahtaa niin ovelle ei ole pitkä matka. Sovitte tapaamisen.

Varsinaiseen tapaamiseen teillä menee joitakin viikkoja myöhemmin noin kaksi tuntia aikaa, esittelet vieraille yrityksesi kuuntelet mitä heillä on sanottavaa ja sovitte seuraavista askeleista. Olet tyytyväinen vierailevan yrityksen aktiiviseen otteeseen ylläpitää vasta aloitettua liiketoimintasuhdetta, ja pian vastaanotatkin heidät uudestaan. Päätät ottaa vierailevan yrityksen tuotteita omaan valikoimaasi, solmitte yhteistyösopimuksen ja saat lisätuloja yrityksellesi tällä uudella, markkinoille tulleella ratkaisulla jonka korkea laatu, viimeistelty tekninen osaaminen ja hieno tarina tekevät vaikutuksen myös sinun asiakkaihisi.

Jos haluat, että yrityksesi esitellään Amerikassa henkilökohtaisesti amerikkalaisten ammattilaisten avulla,
ota yhteyttä Capteeniin

Simo J Lahtinen
+1 641 451 1906
simo.lahtinen@capteeni.com

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter