Maailman suurimmilla markkinoilla pitää erikoistua. On ensiarvoisen tärkeää, että yrityksen ratkaisu tuo jonkin selkeän edun uusille markkinoille. Tässä voi olla kyse jostakin uudesta piirteestä tai ominaisuudesta, jota ei vielä löydy USA:sta. Hinnan pitää olla oikea suhteessa brändin asemaan (high end, mid range tai low end). Ratkaisulla pitää olla kotimaassa kassavirtaa (”vanha tuote – uusi markkina”- strategia).

USA:n markkinoita käynnistettäessä pitää myös muistaa, että kilpailu ei ole negatiivinen asia, päinvastoin. Siellä missä kilpailijat asuvat, on syynsä. Kaikki muut toimivat aktiivisesti sekä myynnissä että markkinoinnissa, mikä tietysti tarkoittaa enemmän kilpailua, mutta myös enemmän mahdollisuuksia. Ainoa tapa päästä kiinni oman alan USA:n bisnekseen on käydä USA:ssa tapaamassa potentiaalisia yhteistyökumppaneita ja asiakkaita. Yhdysvallat ei ole markkina, mikä on mahdollista käynnistää sähköpostitse Suomen konttorilta käsin. Pitää tehdä oikeisiin osavaltioihin myyntimatka, missä tavataan oikeiden yritysten oikeita henkilöitä.

Kaikista tärkeimpänä tekijänä USA:n bisneksen käynnistämisessä on kuitenkin halu päästä Amerikkaan. Pitää ymmärtää, että Market Entry vaatii tietyn määrän rahaa, työtä(tekijöitä) ja aikaa. Leijonanosa Market Entry- projekteista, 80%, on toteutuksen varassa. Riittävän hyvä tuote on 20%.

Jos haluat käynnistää Yhdysvaltain markkinat, soita minulle

+1 641 451 1906

tai

@ simo.lahtinen@capteeni.com

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter