USA:n työvoimaministeriö jakoi perjantaiaamuna raportin toukokuun työllisyystilanteesta, ja työllistettyjen määrän arvioitiin nousseen 75,000. Työttömyysaste oli vakaat 3,6%, ja näin alhaisia lukuja nähtiin viimeksi joulukuussa 1969.

Latinalaistaustaisten työttömyysaste pysyi toukokuussa ennätyksellisen matalalla 4,2%:n tasolla. Työttömyysaste kandidaatin tutkinnon suorittamattomien keskuudessa oli ennätyksellisen matala, 3,4%.

Viime vuonna palkkojen ilmoitettiin nousseen 3,1%, ja kasvu oli nopeampaa kuin inflaatio. Tämä tarkoittaa lähes 900$ lisäansioita työntekijää kohden viime vuonna.

Teollisuuden työpaikkojen kasvu pysyi vaatimattomana kahden nopeakasvuisen vuoden jälkeen, mutta tuotti 30,000 uutta työpaikkaa tähän mennessä vuonna 2019. Tämä on noin kolmasosa kahden edellisen vuoden kasvuvauhdista. Vuoden 2017 veroleikkaus ja merentakaisten voittojen kotiuttaminen ovat lisänneet investointeja teollisuuden tuottavuuteen. Ensi vuosi näyttää miten kehitys jatkuu.

Liittovaltion hallituksen, osavaltiohallitusten ja paikallishallintojen työllisyys laski 15,000 toukokuussa, ja presidentti Trumpin kaudella kasvu on edelleen paljon hitaampaa kuin Obaman kaudella oli.

Trumpin presidenttikauden alkamisen jälkeen 5,4 miljoonaa työpaikkaa on syntynyt yksityisellä sektorilla. Tämä lisäsi 484,000 työpaikkaa teollisuudessa ja 210,000 työpaikkaa julkisella sektorilla.

Yksityisen sektorin työllisyys on noussut 4.4% tammikuusta 2017.Yksityisen sektorin työpaikkojen kasvu on selvästi saavuttanut 4,4% tason tammikuun 2017 jälkeen, minä aikana teollisuuden työpaikat nousivat 3,9%, kun taas julkisen sektorin työpaikat kasvoivat vain 0,9%.

Obaman kauden kahtena viimeisenä vuonna julkinen sektori laajeni noin kaksinkertaista vauhtia teollisuuteen nähden. Trumpin tähänastisella kaudella teollisuuden työpaikat ovat lisääntyneet yli neljä kertaa nopeammin kuin julkisen sektorin työpaikat.

Lähde: Forbes, US Census Bureau
Teollisuuden älykkyys: Kuinka teollisuus ja yritystoimet tulevat muuttumaan >

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter