Tänä syksynä useiden osavaltioiden asukkaat joutuvat kantamaan sateenvarjoja mukanaan. AccuWeatherin meteorologien mukaan sateiden määrä tulee olemaan huomattavasti normaalia suurempi. Erityisen tarkkana pitää olla, kun siirtyy märältä kadulta sisätiloihin.

Kokonaisuutena USA:n markkinoiden kaatumisen eston on arvioitu 30 miljardin dollarin tasolle.

Alla tunnuslukuja USA:n vuosittaisista kaatumisonnettomuuksista – ja niistä korvaavista oikeusjutuista.

  • Kaatumisista on seurannut yli 8 miljoonaa vierailua ensiavussa, mikä onkin sairaalavierailujen suurin syy (21,3%). Liukastumisista ja kaatumisista on seurannut yli miljoona sairaalakäyntiä, mikä on 12% kaikista kaatumisista.
  • Liukastumiset ja kaatumiset eivät ole ensisijainen syy kohtalokkaisiin työperäisiin loukkaantumisiin, mutta ovat silti pääsyy töistä poissa olleisiin päiviin.
  • Työntekijöiden kaatumisiin/liukastumisiin liittyvien onnettomuuksien vuosittaiset korvaukset ja lääkärikustannukset ovat noin 70 miljardia dollaria (National Safety Council Injury Facts 2003 edition).
  • Kaikki kaatumisista johtuneet loukkaantumiset arvioidaan vuosittain 13-14 miljoonan dollarin arvoisiksi USA:ssa. Kaatumiset ovat luku tahattomista loukkaantumisista, jotka ovat syynä 20,8%:lle kaikista ensiapuvierailuista vuonna 1995. (Moottoriajoneuvo-onnettomuudet olivat syynä 11,9%:lle ensiapuvierailuista.)
  • Kaatumisista seuranneet (pysyvät ja ohimenevät) työpaikoilla saadut vammat aiheuttavat vuosittain 250,000-300,000 dollarin kulut.

 

Lähde: US Census bureau, AccuWeather, Forbes

 
Hyödy nyt USA:n kaupasta >

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter