Käymme vuosittain keskusteluja satojen suomalaisten PK- yritysten kanssa. Suurinta osaa tuntuu yhdistävän yksi teema. Turvallisuus. Halutaan varmistaa yrityksen kasvu mahdollisimman riskittömällä tavalla, kuitenkin tehokkuus maksimoiden.

Haluan esittää kaikille Suomen PK- yrityksille seuraavan kysymyksen:

Mikä on liiketoimintasi turvallisin vaihtoehto?

Perinteisesti on uskottu, että viennin aloittaminen lähialueelle on turvallisinta.  Nyt tämä uskomus kyllä vapisee kovasti.

  • Ison Britannian politiikka on ollut sekaisin jo kolme vuotta. Nyt mennään vauhdilla kohti kovaa Brexitiä, puhutaan lääke- ja ruokapulasta sekä rajojen tukkoon menemisestä. Ei kuulosta kovin turvalliselta.
  • Italian sisäpolitiikka kuohuu, pankkijärjestelmä on vaikeuksissa. Italian kansantalous on kooltaan yli kymmenen Kreikkaa, joten pahimmillaan Italia voi aiheuttaa euron hajoamisen.  Tällöin Suomi joutuisi ottamaan markan takaisin.  Korkeat korot ja devalvaatiot iskisivät kovaa vain Suomessa toimiviin yrityksiin.
  • Saksan talous on lakannut kasvamasta, joten kysyntä on vähenemässä. Kannattaako aloittaa vienti maahan, joka on menossa lamaan?
  • Suomalaisyritykset ovat jo pitkään sulkeneet Venäjän operaatioitaan, joten sekään suunta ei näytä houkuttelevalta.

Yhdysvallat ovat maailman isoin markkina-alue, jonka talous kasvaa edelleen kohisten.  Kysyntää riittää ja dollari on maailman vakain valuutta. Tällä hetkellä turvallisinta on ottaa riski ja aloittaa vienti Yhdysvaltoihin.

Capteeni on Suomen johtavin Market Entry- yritys, joka auttaa suomalaisia yrityksiä aloittamaan viennin Pohjois-Amerikkaan. Olemme tehneet yli 100 Market Entry –toimeksiantoa 36 teollisuuden alalla.

SUCCESS RATE: 76%

Jos haluat Pohjois-Amerikkaan, niin ota yhteyttä

Simo J. Lahtinen
+1 641 451 1906
simo.lahtinen@capteeni.com

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter