Menestyvän yrityksen merkki on tulosten parantaminen edellisvuodesta, mutta on myös paljon tekijöitä, joihin yksittäisen firman on mahdotonta vaikuttaa. Kovinkaan työ tai vaivannäkö ei voi muuttaa talouden mannerlaattojen suuntaa.

Tällä hetkellä USA:n selvimmät trendit näyttävät tältä: Yhdysvaltain keskuspankin uusimman ennusteen mukaan maan bruttokansantuote tulee kasvamaan tänä vuonna 2,5 prosentilla inflaation laskiessa peruspisteen kymmenyksellä 2 prosentin tasolle. Ainoa selvä haaste kasvaville yrityksille on laskeva työttömyysaste, joka saattaa pudota tänä vuonna 3,5 prosentin ennätyslukemiin.

Varmimmat trendit

Pelkäätkö yrityksesi valitsevan väärän strategian? Jos vastasit kyllä, huomioi nämä trendit strategiassasi:

1. Kuluttajat yhä tarkempia tietojensa käytöstä

Vuoden 2018 toukokuussa voimaan tullut EU:n yleinen tietosuoja-asetus heijastelee kuluttajien laajaa huolta yksityisyydestään. Vain vähän myöhemmin Yhdysvalloissakin vietiin läpi lakeja yritysten oikeuksista käyttää ja myydä opiskelijoista kerättyjä tietoja.

Tulevaisuudessa yritysten on varottava ostamasta tai muuten hankkimasta tietoa kuluttajista ilman heidän suostumustaan. Tiukkenevan lainsäädännön lisäksi vieläpä Deloitten raportin mukaan 71% ostetusta datasta on virheellistä.

Mitä kautta kuluttajista sitten pitäisi kerätä tietoa? Miksei vaikka kuluttajilta itseltään? Tietoyhtiö Jebbit ehdottaa esimerkiksi lahjaoppaita, mielipidemittauksia tai lomamatkakyselyjä. Kuluttajat ovat myös hulluina interaktiiviseen sisältöön. Nousussa on myös tarkka personointi, jolla saa selville spesifejä kuluttajaryhmiä.

2. Vaihtoehtoiset tavat antaa lainaa jatkavat kasvuaan

Pankkien ulkopuoliset lainat ovat kasvaneet jo suosia, mutta viime vuodesta lähtien voidaan puhua jo buumista. Koska noin 80% start up-yritysten tekemistä lainahakemuksista hylätään, aloittelevat yrittäjät etsivät uusia tapoja löytää lainanantajia.

Vaihtoehtoiset lainanantajat ovat tutkimusten mukaan kolme kertaa pidetympiä kuin perinteiset pankit, minkä lisäksi ne pystyvät kilpailemaan yksinkertaisemmalla lainajärjestelmällä. Esimerkiksi Kabbage, vuonna 2008 perustettu Atlantassa pääkonttoriaan pitävä lainayhtiö, sanoo välittävänsä joka päivä nettialustallaan 10 miljoonan dollarin edestä lainoja pienyhtiöille. Kabbage on myös lanseerannut Greenhousen, jonka välityksellä Bob Vilan ja Tabatha Coffeyn kaltaiset gurut jakavat neuvojaan yrityksen luomisesta, laajentamisesta ja kasvattamisesta.

Yksi nopeimmin kasvavista vaihtoehtoisen lainanantamisen muodoista on vertaislainat. Vuoden 2006 jälkeen ala on kasvanut huikeaa 110 prosentin vuosivauhtia. Bisnesneuvojen foorumi NerdWallet suosittelee Funding Circleä, Lending Clubia ja StreetSharesia, mutta vaihtoehtoja

riittää. Joidenkin yritysten tarjotessa lainaa vain 9% vuosikorolla ilman tuottovaatimuksia uusilla startupeilla ei ole vaikeaa löytää uutta rahoittajaa.

3. Kaikki personointiin soveltuva tullaan personoimaan

Epsilon todisti vuonna 2018 sen, mitä monet firmat olivat uumoilleet jo kauan: Ylivoimainen enemmistö kuluttajista suosii personoituja kokemuksia tarjoavia brändejä. Personointeja voi tehdä monia erilaisia, joista suosituimmat perustuvat Epsilonin tutkimuksen mukaan asiakkaan sijaintiin, kommunikointiin asiakkaan suosimassa viestipalvelussa sekä ostoksiin ja käytettyihin palveluihin.

Dunkin’ Donuts näyttää esimerkkiä. Pikaruokaketju ilmoitti kilpailijoiden asiakkaisiin suunnatun mobiilikuponkikampansa tavoittaneen 3,6 prosenttia kohdeasiakkaista Rhode Islandissa. Tämän lisäksi kymmenkertainen määrä reagoi kampanjaan muulla tavoin, kuten mainitsi sen sosiaalisessa mediassa.

Toimiva personointitapa on myös “valittava kanava” kommunikaatiostrategia. Kuluttajat karttavat keskustelua, ja lämpenevätkin enemmän palveluille, jotka eivät vaadi puhumista, kuten tekstiviesteille ja sosiaaliselle medialle. Automatisaatio kasvattaa myös suosiotaan eri kanavilla, 49% kuluttajista käyttäessä chat-robottia tai automatisoitua assistenttia vähintään kerran viikossa. 45 prosenttia kuluttaista sanookin, että palvelun toteutus voi olla mikä vaan, kunhan se toimii.

4. Seurattavat palvelut jatkavat räjähdysmäistä kasvuaan

Vaikka palveluiden seuraajaluvut eivät enää kasva yhtä nopeasti kuin aiempina vuosina, on vauhti silti prosentin luokkaa kuukaudessa. Ruoka-, kauneus-, asuste- ja lifestyle ovat edelleen neljän kärki.

Markkinoilla on myös edelleen yllin kyllin tilaa niché tilauspalveluille. Nicely Noted- niminen paikallistilauspalvelu on menestyksekkäästi pyörittänyt omaansa jo vuodesta 2012 lähtien, vaikka se laskuttaa kuukausittain 20 dollaria kolmesta kortista ja postimerkistä. BarkBox taas tavoittaa joka kuukausi 2 miljoonaa koiraa 21 dollarin paketeillaan.

Olipa myytävänä puruleluja tai digitaalisia palveluja, tässä on liikevaihdon kasvattamista havitteleville firmoille rahasampo. Seuraamiseen perustuvat yritykset kasvattivat liikevaihtoaan 5,5 kertaa nopeammin kuin verrokkinsa S&P-indeksissä, eikä vähiten siksi, että palveluita seuraavat kuluttajat tekevät muita kolme kertaa enemmän tilauksia.

5. Sosiaalisesti vastuuttomat firmat tulevat kärsimään

Yritysten vastuullisuus on ollut kuluttajille tärkeää jo pitkään, mutta viime vuosi oli ennennäkemätön. Alkuvuodesta Blackrockin toimitusjohtaja Larry Fink ilmoitti päättäjille, että tästä lähtien hänen firmansa ottaa aina vastuullisuuden huomioon sijoittaessaan varoja. Samassa kuussa Mark Zuckerberg kertoi Facebookin algoritmien antavan tästä lähtien enemmän painoarvoa ystävien ja perheen julkaisuille, vaikka tämä saattaa alentaa palvelun käyttölukuja.

Vuonna 2019 ja tulevaisuudessa vastuullisuuden odotetaan nousevan yhä tärkeämmäksi bisnesmaailmassa. Firmat, jotka eivät ole varmoja, miten voisivat parantaa toimintaansa voisivat otta oppia Patagonia’s CSR:ltä. Ulkoilu- ja retkeilyketju haluaa nimittäin olla vastuullinen joka alalla, mikä tarkoittaa työntekijöiden vapaaehtoistoimintaa, vastuullisten liikekumppanien valintaa, ympäristön suojelun tukemista, sekä paljon muuta.

Uuden vuoden lupauksissa huvittainta on niiden haaste. Ei ole syytä päättää sitoutua vuodeksi asiaan, joka tapahtuu muutenkin.

Bisneksissä tarvitaan kuitenkin enemmän varmuutta kuin tavanomaisissa päätöksissä. On suuri ero, käyttääkö omaa aikaansa ja rahaansa vaiko työntekijöidensä aikaa ja sijoittajiensa rahaa. Jälkimmäisessä tapauksessa tulosten on pakko olla vähintäänkin todennäköisiä.

Menkää eteenpäin yrityksinenne! Tehkää päätöksenne, mutta varmistakaa, että tämän vuoden trendit takaavat fiksun sijoituksen.

Lähde: Entrepreneur

 
Yhdysvaltain asuntomarkkinat kasvavat nopeimmin Mississippistä itään >

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter