Vähittäismyyjät saattavat tehdä kelpo tuloksen tulevalla lomasesongilla USA:n ja Kiinan kauppasodasta ja mahdollisesta talouden sakkaamisesta huolimatta.

Lomakauden vähittäismyynnin odotetaan kasvavan 4,5 prosentista 5 prosenttiin ylittäen 1,1 tuhatta miljardia dollaria Deloitten vuosittaisessa tutkimuksessa. Tämä voittaisi Yhdysvaltain väestönlaskentaviraston ilmoittaman 3,1% kasvun ja 1,09 tuhannen miljardin dollarin tuloksen viime marraskuun ja tammikuun välillä.

”Luulen tämän olevan yllätys asiakkaillemme”, sanoi Rod Sides, Deloitten vähittäismyynti- sekä jakeluosaston varapuheenjohtaja Yhdysvalloissa, ”Veikkaan useimpien vähittäismyyjien odottavan hieman matalampaa kasvua, tämä varmaankin ylittää odotukset”

Globaali konsultointifirma AlixPartners päätyi omassa tutkimuksessaan 4,4-5,3 prosentin kasvuun.

Lomien lähestyessä on kuitenkin “odottamatonta epävarmuutta”, AlixPartner muistuttaa.

”Vaikka ennusteemme on rohkea, kehotamme asiakkaita kuitenkin olemaan valppaina”, sanoi AlixPartnersin toimitusjohtaja Joel Bines, ”Nämä ovat tuntemattomia vesiä, ja on parasta tarkkailla menoja ja olla alati toimintavalmiudessa”

Sidesin mukaan muutamat tekijät ovat omiaan antamaan Deloitten odottaa niin suurta kuin 5% kasvua. Lomakausi sattuu samalle ajalle, jolloin vuosi sitten Yhdysvaltain hallinto suljettiin, minkä seurauksena pörssikurssit notkahtivat merkittävästi joulukuussa. ”Lähdemme selvästi matalammalta tasolta, muttemme usko saman enää toistuvan tänä vuonna”, hän sanoi.

Työmarkkinoiden tilanne pysyy Yhdysvalloissa vahvana työttömyyslukujen ollessa ennätysmatalalla ja kuluttajien luottamuksen korkealla, Deloitte sanoi raportissaan.

Deloitte ennustaa vähittäiskaupan nettimyynnin pysyvän vankkana nousten 144 tuhannesta miljardista dollarista 149 tuhanteen miljardiin dollariin. Verkossa tapahtuvan kaupankäynnin odotetaan kasvavan 14-18% mikä olisi enemmän kuin viime vuoden 11,2 prosentin kasvu.

”Loma-aikoihin helppous on tärkeä tekijä”, Sides sanoi, ”Luulen että tulemme näkemään A CRUNCH IN CONVENIENCE”, hän sanoi. Yhä useammat tekevät ostoksensa netissä viime minuutilla ja vain hakevat ne kaupoista, tai hyödyntävät yhden päivän toimituksia.

Vahvaa lomasesonkia odottaessaan Target ja Walmart ovat nostaneet arvioit vuosituloistaan.

Vaatteita myyvät kivijalkaliikkeet kuten Gap ja Victoria’s Secretin omistaja L Brands ovat puolestaan vaikeuksissa yrittäen houkutella asiakkaita suurilla alennuksilla ja FLASH SALE, mitkä näkyvät voitoissa.

Standard & Poorin 500 Retail ETF (XRT) on 15% vuodentakaista alempana.

Lähde: CNCB

 
Yhdysvaltain halvimpien asuntojen alueet >

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter